- Advertisement -

Broers stelen in 12 seconden $25 miljoen op Ethereum

In een ongekende zaak zijn twee broers, Anton en James Peraire-Bueno, beiden afgestudeerd aan het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT), beschuldigd van het misbruiken van een kwetsbaarheid in de Ethereum-blockchain. Dit resulteerde in een diefstal van $25 miljoen in slechts 12 seconden.

- Advertisement -

Federale aanklagers in Manhattan hebben de broers aangeklaagd voor fraude en witwassen van geld. Anton werd dinsdag gearresteerd in Boston en James in New York. Beide broers zullen naar verwachting woensdag voor de federale rechtbank verschijnen. De advocaten van de broers hebben nog geen commentaar gegeven op de aanklachten.

Verfijnde manipulatie van het Ethereum-netwerk

De broers zouden hun technische kennis hebben gebruikt om validators op het Ethereum-netwerk op te zetten, transacties te manipuleren en cryptocurrency te stelen. Vervolgens hebben ze de gestolen fondsen witgewassen via complexe transacties en schijnbedrijven. Validators zijn bedoeld om transacties te ordenen en winstgevende handel door bots te vergemakkelijken, maar de broers gebruikten deze om handelaars te misleiden en toegang te krijgen tot lopende transacties. Dit stelde hen in staat om de stroom van elektronische valuta te veranderen en effectief crypto te stelen.

Bredere context van gestolen fondsen in 2024

Deze zaak benadrukt een breder probleem van toenemende cryptodiefstal. Noord-Korea zou in maart $147,5 miljoen aan gestolen cryptocurrency hebben witgewassen via het Tornado Cash-platform. Een vertrouwelijk document van de VN-Veiligheidsraad meldt dat Noord-Koreaanse verdachten in de afgelopen zeven jaar betrokken zijn geweest bij 97 cyberaanvallen op cryptobedrijven, wat neerkomt op ongeveer $3,6 miljard.

In het eerste kwartaal van 2024 bedroegen de totale verliezen door hacking en fraude ongeveer $336,3 miljoen, een daling ten opzichte van $437,5 miljoen in dezelfde periode in 2023. Ethereum en de BNB Chain waren de meest gerichte blockchains, samen goed voor 73% van de totale verliezen. Grote incidenten waren onder andere de $81,7 miljoen exploit op Orbit Bridge en de $62 miljoen Munchables hack, met een opvallend herstel van $73,9 miljoen (22%) uit zeven exploits. Hackincidenten waren verantwoordelijk voor 95,6% van de verliezen, terwijl oplichterijen en rug pulls 4,4% uitmaakten.

Statistieken over cryptodiefstal en herstelinspanningen

Volgens PeckShield werd in maart ongeveer $100 miljoen aan gestolen cryptocurrency-fondsen succesvol teruggewonnen, wat neerkomt op 52,8% van het totaal gehackte bedrag. Ondanks initiële verliezen van $187,29 miljoen door meer dan 30 hackincidenten, was het Munchables-incident bijzonder opvallend.

Hoewel het aantal crypto-diefstallen enigszins is afgenomen, blijft het een aanzienlijk probleem. De zaak van de Peraire-Bueno broers laat zien hoe geavanceerd en goed gepland deze aanvallen kunnen zijn, en benadrukt de noodzaak voor voortdurende inspanningen om de beveiliging en transparantie in de cryptomarkt te verbeteren.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten