- Advertisement -

Ethereum maakt opvallende draai naar inflatoir na Dencun upgrade

Na jaren van inspanningen om Ethereum deflatoir te maken, heeft de meest recente Dencun upgrade een opvallende wending gebracht. Sinds de upgrade heeft Ethereum dan eindelijk de draai naar inflatoir gemaakt. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Ethereum, omdat deze kanteling gevolgen heeft voor hoe de toekomst van Ethereum eruit ziet.

- Advertisement -

De Dencun upgrade, die volgde op eerdere belangrijke aanpassingen zoals het verbrandingsmechanisme van transactiekosten en de overstap naar Proof of Stake (PoS) door de Merge, heeft geleid tot een onverwachte inflatoire toestand van de cryptomunt. Dit kwam door de versnelde toename van de dagelijkse Ethereum voorraad en een verlaging van de transactiekosten, wat resulteerde in minder verbranding van ETH. Hierdoor bleef er meer ETH in omloop, terwijl men juist minder ETH in omloop wilde brengen.

Verminderde verbranding en marktimpact

De verlaging van de transactiekosten die gepaard ging met de Dencun upgrade heeft een direct effect gehad op het verbrandingsmechanisme van Ethereum. Dit mechanisme, oorspronkelijk ingevoerd om de voorraad ETH te verminderen en inflatie tegen te gaan, heeft niet langer hetzelfde effect door de daling van de transactiekosten. Het resultaat is een aanzienlijke daling in het niveau van etherverbranding, wat bijdraagt aan de hernieuwde inflatoire status van de munt.

Uitdagingen in netwerkactiviteit

Volgens analyses van het blockchain analyseplatform CryptoQuant, is de kans klein dat Ethereum snel weer deflatoir wordt. Een significante toename in netwerkactiviteit is noodzakelijk om de huidige trends om te buigen, en volgens analisten is die kans erg klein. Zonder deze toename blijft de vraag naar Ethereum weliswaar consistent, maar de verminderde verbranding kan niet compenseren voor de hogere productie van nieuwe ETH, wat de inflatie bevordert.

Visie van Vitalik Buterin op de vergroening van de blockchain

Te midden van deze technologische en economische verschuivingen staat Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, nog steeds sterk achter de overgang naar een PoS-systeem. Buterin verdedigt deze overstap door te wijzen op de verminderde noodzaak voor het bouwen van gespecialiseerde mining-apparatuur, wat de Merge al heeft bewezen door een drastische vermindering van het energieverbruik van Ethereum met 99,5%. Deze verandering draagt bij aan de visie van een duurzamere en ‘groene’ blockchain, ondanks de recente uitdagingen in het behoud van een deflatoir model.

Volgens veel ontwikkelaars, waaronder Buterin, moet er nog veel gebeuren om Etheruem te brengen naar het uiteindelijke doel. De kosten zijn in sommige gevallen nog vrij hoog, en men wil ervoor zorgen dat de transactiekosten daarom nog verder verlaagd worden.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten