Home Laatste Crypto Nieuws Gary Gensler: ‘SEC heeft alle wettelijke middelen om toezicht te houden op...

Gary Gensler: ‘SEC heeft alle wettelijke middelen om toezicht te houden op cryptosector’

Volgens Gary Gensler, de voorzitter van de Security and Exchanges Commission, heeft de SEC alle wettelijke middelen om toezicht te houden op de cryptosector. Daarnaast zegt hij dat alle cryptomunten, behalve Bitcoin, volgens hem security's zijn.

Bitcoin

Gary Gensler is de voorzitter van de Securities and Exchanges Commission. Dit is de partij die in de Verenigde Staten toezicht houdt over effecten, zoals aandelen. Deze partij bevindt zich inmiddels ook al jaren in een rechtszaak met Ripple (XRP) over of dit wel of niet een security is.

Onlangs heeft Gensler weer wat interessante uitspraken gedaan over crypto. Volgens hem zouden namelijk alle cryptocurrency’s, behalve Bitcoin, security’s zijn. Maar wat betekent dit precies? En wat zou het effect zijn op crypto, mocht hij gelijk krijgen?

De uitspraken van Gary Gensler

Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft onlangs in een interview gesproken over Bitcoin, het FTX drama en de toekomst van cryptoregulatie. Volgens Gensler heeft de SEC alle wettelijke middelen om toezicht te houden op de crypto-sector, maar er moet nog wel crypto-wetgeving worden aangenomen door het Congres.

Gensler vindt dat de structuur van opkomende cryptobedrijven het moeilijk maakt om ze te reguleren in de Amerikaanse jurisdictie. Hij heeft eerder beweerd dat Bitcoin de enige crypto is die als commodity kan worden gezien, waar eigenlijk alle anderen volgens hem als security (ofwel effect) gezien kunnen worden. In dat geval zou de SEC ze dus moeten registreren.

Gensler heeft ook aangegeven dat veel cryptobedrijven verschillende functies combineren die normaal gesproken verdeeld zijn over onder andere beurzen, kredietverstrekkers en banken. Hij denkt dat gereguleerde markten deze functies formeel moeten opbreken en verdelen.

De regelgeving voor cryptocurrency’s zal de komende jaren blijven evolueren naarmate de technologie zich verder ontwikkelt en de industrie groeit. Gensler’s opvattingen over wat als effecten worden beschouwd zijn niet bindend. Hoewel Gary Gensler de voorzitter van de SEC is, is hij uiteindelijk niet degene die bepaald wat wel of niet een security is. Dat doet de rechter namelijk.

Cryptobedrijven die door Gary Gensler worden beschuldigd van het zijn van een security kunnen er dan ook voor kiezen om naar de rechter te stappen. Het is aan wetgevers om te beslissen over de federale regelgevende structuren voor cryptocurrencies in het Congres.

Mobiele versie afsluiten