- Advertisement -

Grote Ethereum investeerders anticiperen op toekomstige ETF-goedkeuring en slaan nu al toe

In de Verenigde Staten zullen binnenkort de eerste Ethereum (ETH) Exchange Traded Funds (ETF’s) worden gelanceerd. Dit nieuws heeft veel investeerders enthousiast gemaakt, omdat ze anticiperen op een mogelijke prijsstijging van ETH. Wat houdt deze ontwikkeling in en wat kunnen we verwachten?

- Advertisement -

De lancering van de eerste Ethereum ETF’s in de Verenigde Staten is een belangrijke mijlpaal voor de cryptomarkt. Een ETF is een beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt, en stelt investeerders in staat om gemakkelijk te beleggen in Ethereum zonder de technische uitdagingen van het direct kopen en opslaan van de cryptomunt. Dit maakt het voor een breder publiek toegankelijk om in Ethereum te investeren.

De verwachting is dat deze ETF’s, zodra ze zijn goedgekeurd, een aanzienlijke impact zullen hebben op de markt. Investeerders hopen op eenzelfde effect als bij de lancering van de Bitcoin ETF’s, waar de prijs van Bitcoin direct reageerde en in de maanden daarna een flinke stijging doormaakte. Dit optimisme heeft geleid tot een golf van aankopen door investeerders die willen profiteren van de verwachte prijsstijging.

Goedkeuring Ethereum ETF’s door de SEC

De laatste stap voordat de Ethereum ETF’s daadwerkelijk kunnen worden gelanceerd, is de goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder op de financiële markten. De SEC heeft al op 23 mei haar goedkeuring gegeven voor een wijziging in de regels om Ethereum ETF’s toe te staan. Wat nu nog ontbreekt, is de definitieve goedkeuring van de productaanvragen, de zogenaamde S-1 registraties.

De goedkeuring van deze aanvragen wordt elk moment verwacht. Recente ontwikkelingen, zoals de aanpassingen en aanvullingen van de aanvragen door financiële maatschappijen VanEck en 21Shares, hebben de verwachting nog verder aangewakkerd dat de lancering snel zal plaatsvinden. De producten zullen, volgens de aangepaste aanvragen, zo snel als praktisch mogelijk na goedkeuring worden gelanceerd.

Investeerders anticiperen op prijsstijging

In afwachting van de lancering van de Ethereum ETF’s, hebben veel investeerders al besloten om in Ethereum te stappen. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is een Ethereum whale die onlangs 16.449 ETH van het handelsplatform Binance afhaalde, nadat de koers na een harde daling weer opveerde tot $3000. Deze aankoop, de eerste in lange tijd, werd gezien als een positief signaal door blockchain analisten van Spot On Chain.

De timing van deze grote aankoop is niet verrassend. Zodra de Ethereum ETF’s gelanceerd worden, zal de interesse van grote financiële instituten en beleggingsbedrijven naar verwachting toenemen. Dit zal leiden tot een verhoogde vraag naar Ethereum, wat op zijn beurt de prijs zal laten stijgen.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten