Home Beste Cryptomunten van dit Moment Top 5 cryptocurrencies om nu te kopen!

Top 5 cryptocurrencies om nu te kopen!

Ondanks dat we nog steeds in een bear market zitten, betekent dit niet dat er geen geld te verdienen valt binnen de cryptomarkt. We kijken in dit artikel naar de top vijf cryptocurrencies om op dit moment te kopen, die een mix van bewezen stabiliteit, innovatieve technologie, en groeipotentieel bieden. Hierdoor zijn deze vijf cryptocurrencies uitstekende opties voor zowel nieuwe als ervaren investeerders.

altcoins

In de week van 23 oktober 2023 zijn er volgens verschillende crypto experts en analisten vijf belangrijke cryptocurrencies om in de gaten te houden. Dit zijn Ethereum (ETH), Cardano (ADA), IOTA (IOTA), Monero (XRM), en Polkadot (DOT).

Ethereum (ETH)

Ethereum, de meest gebruikte blockchain door ontwikkelaars van decentrale apps (dApps), staat bekend om zijn gebruiksgemak en mogelijkheden. Met honderden protocollen gebouwd op zijn blockchain en een Total Value Locked (TVL) die bijna vijf keer die van zijn grootste rivaal is, blijft Ethereum een topkeuze voor lange termijn groei. Ondanks kritiek op hoge netwerkkosten en relatief trage transactiesnelheden, heeft Ethereum belangrijke stappen gezet, zoals de overgang naar een Proof of Stake mechanisme en de recente Shanghai-upgrade, die het een veerkrachtige investering maken.

 • Huidige prijs: $1.837
 • Huidige market cap: $221.018.085.677
 • Toepassingen: Decentraal netwerk voor smart contracts en dApps

Hier kun je Ethereum (ETH) kopen!

Cardano (ADA)

Cardano, een directe concurrent van Ethereum in de smart contract-markt, trekt aandacht met zijn schaalbaarheid en gebruiksgemak voor ontwikkelaars. Dankzij zijn tweelaagse technologie en focus op veiligheid en decentralisatie, blijft Cardano een aantrekkelijke optie, vooral met zijn goedkope en snelle transacties. Recente upgrades en de lancering van een eigen stablecoin positioneren Cardano als een belangrijke speler in de DeFi-ruimte.

 • Huidige prijs: $0,2885
 • Huidige market cap: $10.163.289.915
 • Toepassingen: Gedecentraliseerde netwerk voor smart contracts en dApps

Hier kun je Cardano (ADA) kopen!

IOTA (IOTA)

IOTA onderscheidt zich als een vooruitstrevende kracht in de wereld van IoT-micropayments en machine-to-machine interacties. Het unieke ‘Tangle’-consensusalgoritme overwint de beperkingen van traditionele blockchain-netwerken, waardoor IOTA-transacties in seconden en zonder kosten kunnen worden uitgevoerd. Deze kenmerken positioneren IOTA als een mogelijke ruggengraat voor de toekomstige economie, gedreven door M2M-communicatie.

 • Huidige prijs: $0,1591
 • Huidige market cap: $474.199.173
 • Toepassingen: Decentraal netwerk voor Internet of Things

Hier kun je IOTA (IOTA) kopen!

Monero (XMR)

Monero staat bekend als de ultieme privacy-munt, die zowel de verzender als de ontvanger verbergt door gebruik te maken van Ringhandtekeningen en Stealth-adressen. Ondanks zijn langzamere transactiesnelheid en minder milieuvriendelijke PoW-blockchain, biedt Monero ongeëvenaarde privacy, wat het een aantrekkelijke keuze maakt in een tijd waarin persoonlijke privacy een hernieuwde belangstelling geniet.

 • Huidige prijs: $163
 • Huidige market cap: $2.995.915.758
 • Toepassingen: Privacy cryptocurrency

Hier kun je Monero (XMR) kopen!

Polkadot (DOT)

Polkadot, gelanceerd in 2016, streeft ernaar verschillende blockchains met elkaar te verbinden, waardoor gegevensuitwisseling en transacties mogelijk zijn zonder in te boeten aan veiligheid. Door samenwerkingen met projecten zoals Chainlink en Ankr StakeFi, en de mogelijkheid voor ontwikkelaars om hun eigen blockchains te creëren, heeft Polkadot zich gepositioneerd als een veelbelovend project. Ondanks een waardedaling in 2022, wordt de huidige handelsprijs van DOT-tokens gezien als een koopje, gezien het lange termijn potentieel en aantrekkelijke staking-beloningen.

 • Huidige prijs: $4,39
 • Huidige market cap: $6.002.318.422
 • Toepassingen: Netwerk voor blockchains

Hier kun je Polkadot (DOT) kopen!

[bitvavo-grafiek]

Mobiele versie afsluiten