- Advertisement -

VanEck’s Bitcoin ETF boekt historische groei en zet nieuwe standaarden in cryptosector

VanEck's Bitcoin ETF heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt in het eerste kwartaal van 2024, met een toename van $109 miljoen in netto activa.

- Advertisement -

De ETF, die bekend staat onder de naam HODL Bitcoin ETF, hield aan het eind van maart 8.711 BTC aan, met een aankoopwaarde van $515 miljoen en een marktwaarde van $619 miljoen. Ondanks de uitdagingen in de markt, toont dit fonds aanzienlijke veerkracht met $20 miljoen aan verplichtingen en een netto gerealiseerde winst van $6 miljoen.

De rol van VanEck in de evolutie van de cryptomarkt

Als pionier op het gebied van crypto-ETF’s speelt VanEck een cruciale rol in de evolutie van de cryptomarkt. Hun vermogen om vooraan te staan bij belangrijke ontwikkelingen zoals de lancering van de eerste Bitcoin ETF’s benadrukt hun invloed en vooruitziende blik. Met de geplande introductie van een eigen stablecoin in 2024 zet VanEck stappen om nog dominanter aanwezig te zijn in het crypto-ecosysteem, vooral als Tether verder onder druk komt te staan door regelgeving. Deze strategische zetten kunnen VanEck positioneren als een nog belangrijkere speler in de stabilisatie en groei van de cryptomarkten.

Historische goedkeuring en scepsis over toekomstige ETF’s

Op 10 januari 2024 kende de sector een historisch moment toen de Securities and Exchange Commission (SEC) goedkeuring verleende aan VanEck en tien andere Bitcoin ETF’s. Dit markeerde een mijlpaal voor de cryptosector door de weg vrij te maken voor meer institutionele betrokkenheid. Echter, Jan van Eck, CEO van VanEck, heeft tijdens een interview met CNBC op 9 april zijn zorgen geuit over de waarschijnlijke afwijzing van de spot Ethereum ETF’s door de SEC. Deze scepsis weerspiegelt de complexiteit en de strikte normen die de SEC hanteert bij het goedkeuren van dergelijke financiële producten.

Kritiek op regelgeving en toekomstige beslissingen

Gabor Gurbacs, adviseur bij VanEck, heeft stevige kritiek geuit op de huidige regelgeving rondom cryptocurrencies. Op 27 maart bekritiseerde hij de manier waarop regelgevers in ontwikkelde markten de regulering van digitale activa in het afgelopen decennium hebben beheerd. Hij beschuldigde hen ervan innovatie te belemmeren en het oplichters makkelijk te maken, terwijl ze gevestigde systemen beschermen. “Ik ben persoonlijk ontevreden over hoe regelgevers in ontwikkelde markten de eerste tien jaar van digitale activa-regulering hebben beheerd,” zei Gurbacs.

De cryptogemeenschap kijkt ook reikhalzend uit naar de beslissingen die respectievelijk op 23 en 24 mei verwacht worden over de Ethereum ETF-aanvragen van VanEck en Cathie Wood’s ARK Invest. Deze beslissingen zullen niet alleen invloed hebben op deze bedrijven maar kunnen ook verstrekkende gevolgen hebben voor de bredere cryptomarkt.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten