- Advertisement -

Belangrijke stap richting Ripple ETF met oprichting van referentierente en real-time index

Recent maakte Tim McCourt, de Global Head of Financial & OTC Products bij CME Group, bekend dat er een referentierente en real-time index zijn opgericht voor Ripple (XRP). Dit markeert een grote vooruitgang richting de mogelijke lancering van een Ripple ETF, een langverwacht product dat investeerders op de traditionele markten toegang zal geven tot XRP zonder dat zij de tokens zelf hoeven te beheren. Hoewel dit positief nieuws is voor Ripple, blijven analisten waarschuwen voor de zwakke marktstructuur van XRP.

- Advertisement -

Ondanks de vooruitgang die Ripple heeft geboekt met de oprichting van deze nieuwe financiële producten, blijft de marktstructuur van XRP kwetsbaar. Volgens bekende analisten bevindt XRP zich nog steeds in een neerwaartse trend, ondanks de hoopvolle vooruitzichten voor de ETF. Het positieve nieuws heeft vooralsnog geen ommekeer teweeggebracht in de koersbewegingen van XRP. In plaats daarvan blijft het sentiment over het algemeen negatief en zijn verdere prijsdalingen mogelijk.

XRP blijft onder de trendlijn en weerstand op $0,56

Een belangrijke technische indicator waar analisten op letten, is de trendlijn. XRP handelt momenteel onder deze lijn, wat wijst op een verzwakt momentum. Dit suggereert dat de koers niet voldoende kracht heeft om op korte termijn opwaarts te breken. De zone rond $0,56 fungeert als een belangrijke weerstand voor XRP. Mocht de koers deze weerstand niet kunnen doorbreken, dan is de kans groot dat XRP verder zal dalen richting steunniveaus van $0,50 en $0,43. Dit zou een voortzetting betekenen van de neerwaartse trend die de afgelopen tijd heeft gedomineerd.

Toekomst hangt af van hertest van de trendlijn

De komende dagen zullen cruciaal zijn voor XRP, waarbij analisten vooral de hertest van de trendlijn in de gaten houden. Als XRP deze weerstand op $0,56 niet doorbreekt, kan dit de weg vrijmaken voor verdere neerwaartse bewegingen. Dit maakt de korte termijnvooruitzichten onzeker, met een focus op de koersverloop rond dit kritieke punt. Blijft XRP onder de trendlijn, dan zal de markt waarschijnlijk verdere dalingen zien, wat een uitdaging vormt voor investeerders die hoopten op een sterk herstel na het nieuws over de ETF.

Hoewel de oprichting van de referentierente en real-time index een stap in de goede richting is voor Ripple, blijft het onzeker of dit op korte termijn de koers van XRP zal ondersteunen. Het komende koersverloop rond de weerstandszones zal bepalend zijn voor de toekomst van de token in de cryptomarkt.

Live Ripple Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten