- Advertisement -

Ripple lanceert nieuwe crypto-opslagservice voor banken, waarna XRP koers stijgt

Ripple breidt zijn dienstenaanbod verder uit met de lancering van Ripple Custody, een nieuwe crypto-opslagservice speciaal gericht op banken en fintechbedrijven. Deze dienst is ontworpen om de veilige opslag van digitale activa te verbeteren en in te spelen op de groeiende vraag van financiële instellingen naar betrouwbare bewaaroplossingen voor crypto-activa. Ripple’s aankondiging heeft direct invloed gehad op de koers van XRP, die na het nieuws een stijging van 2,66% zag.

- Advertisement -

Ripple heeft zijn aanbod verder uitgebreid met de introductie van een nieuwe bewaarservice voor digitale activa, genaamd Ripple Custody. Deze dienst is speciaal ontworpen voor banken en fintechbedrijven en biedt een schaalbare oplossing voor de veilige opslag van cryptocurrencies. Als gevolg van dit nieuws steeg de koers van XRP met 2,66%.

Uitbreiding van Ripple’s dienstenportfolio

Met de lancering van Ripple Custody zet Ripple een belangrijke stap in de uitbreiding van zijn diensten. Waar het bedrijf voorheen vooral bekend stond om zijn betalingsverwerkingsoplossingen, richt het zich nu ook op het aanbieden van bewaarservices voor digitale activa. Ripple Custody is geïntegreerd met de XRP Ledger en biedt een verbeterde gebruikersinterface, waarmee banken en fintechs hun digitale activa eenvoudiger kunnen beheren. Deze stap is onderdeel van Ripple’s bredere strategie om meer zakelijke oplossingen aan te bieden buiten de traditionele betalingsverwerking.

Groeiende vraag naar veilige opslag van digitale activa

De vraag naar veilige bewaarservices voor crypto groeit snel, vooral onder financiële instellingen. Bewaardiensten spelen een cruciale rol in het beheren van de private keys van crypto-activa, waardoor klanten veilig kunnen handelen en voldoen aan de regelgeving. Volgens Aaron Slettehaugh, senior vice-president van product bij Ripple, is custody momenteel een van de snelst groeiende onderdelen van het bedrijf, met een groei van 250 procent op jaarbasis. Ripple Custody is inmiddels actief in zeven landen en zal naar verwachting blijven groeien naarmate de vraag toeneemt.

Positief effect op XRP koers

Na de aankondiging van Ripple Custody liet de XRP koers een flinke stijging zien. De prijs van XRP steeg van een dieptepunt van $0,526 naar een hoogtepunt van $0,54, wat neerkomt op een stijging van 2,66%. Dit toont het toenemende vertrouwen van investeerders in Ripple’s nieuwe dienstverlening en de bredere adoptie van crypto-oplossingen door financiële instellingen. Naar verwachting zal Ripple Custody een belangrijke rol spelen in de verdere groei van het bedrijf en de bredere acceptatie van digitale activa binnen de traditionele financiële sector.

Live Ripple Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten