- Advertisement -

Bitcoin stijgt boven $66.000, waarna optimisme op de cryptomarkt groeit

Bitcoin heeft een indrukwekkende koersstijging van 6% doorgemaakt en is opnieuw boven het belangrijke prijsniveau van $66.000 uitgekomen. Deze sterke beweging heeft het optimisme op de cryptomarkt aangewakkerd, waarbij zowel analisten als beleggers positief zijn over de toekomst van de grootste cryptocurrency. Met oktober, vaak een goede maand voor bitcoin, in volle gang, groeit de hoop op verdere prijsstijgingen.

- Advertisement -

Veel analisten hebben de term ‘Uptober’ gebruikt om het optimistische sentiment rond Bitcoin in oktober te beschrijven. Historisch gezien heeft Bitcoin in deze maand vaak sterke rendementen laten zien, wat de hoop voedt dat deze trend zich dit jaar zal voortzetten. De recente stijging van 6% heeft dit vertrouwen verder versterkt. Analisten wijzen erop dat oktober vaak een keerpunt is voor Bitcoin, waarbij de munt in eerdere jaren flinke winststijgingen heeft gekend.

De combinatie van een historisch sterke maand en de huidige marktbewegingen zorgt ervoor dat veel beleggers hun focus hebben verlegd naar mogelijke nieuwe hoogtepunten voor de Bitcoin koers. De koersstijging van $66.000 wordt gezien als een belangrijk signaal dat de weg naar verdere prijsstijgingen is geopend, maar de markt wacht nog af of dit daadwerkelijk zal leiden tot nieuwe records.

Nieuwe bull-run voor Bitcoin in aantocht?

Veel analisten speculeren dat de recente prijsstijging van Bitcoin het begin kan zijn van een nieuwe bull-run. Dit zou kunnen betekenen dat Bitcoin een langdurige periode van prijsstijgingen ingaat, vergelijkbaar met eerdere cycli die werden aangewakkerd door Bitcoin-halvingen. Halving-cycli verwijzen naar het proces waarbij de beloning voor het minen van nieuwe Bitcoins wordt gehalveerd, wat in het verleden vaak leidde tot aanzienlijke prijsstijgingen.

Beleggers wachten al geruime tijd op een grote opwaartse beweging van Bitcoin, en sommigen geloven dat het nu eindelijk zover is. De komende weken zullen cruciaal zijn om te bepalen of deze bull-run echt van start gaat en of Bitcoin zijn eerdere all-time highs kan benaderen en misschien zelfs overstijgen.

Dan Tapiero voorspelt ongekende hoogtes

Dan Tapiero, oprichter van 10T Holdings, is een van de analisten die voorspellen dat Bitcoin op het punt staat om ongekende hoogtes te bereiken. Volgens Tapiero zal, als Bitcoin de grens van $70.000 doorbreekt, de prijs snel kunnen stijgen naar nieuwe recordhoogtes. Hij benadrukt dat Bitcoin zich in een fase bevindt waarin het binnen een steeds kleiner bereik beweegt, wat vaak een signaal is dat er een grote prijsbeweging op komst is.

Tapiero’s voorspelling heeft veel aandacht getrokken, vooral omdat hij gelooft dat een doorbraak boven de $70.000 de start kan zijn van een explosieve fase voor de Bitcoin koers. Hoewel de markt momenteel optimistisch is, blijft het afwachten of deze doorbraak inderdaad plaatsvindt en of Bitcoin de langverwachte bull-run zal voortzetten.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten