- Advertisement -

Bitcoin koers stijgt naar $68.146: Technische analyse over de verwachtingen!

De recente stijging van de Bitcoin koers heeft veel optimisme aangewakkerd op de cryptomarkt. Met een huidige prijs van $68.146 en de hoogste waarde van dit jaar op $73.628, lijkt de weg naar nieuwe hoogtes in zicht. Analisten voorspellen dat Bitcoin de komende week nog verder zou kunnen stijgen, met een mogelijke piek van $79.275. In deze technische analyse duiken we dieper in de huidige marktgegevens en proberen we te begrijpen wat de volgende stappen kunnen zijn voor Bitcoin.

- Advertisement -

De huidige Bitcoin koers van $68.146 komt dicht in de buurt van het cycle high van $68.412. Dit suggereert dat Bitcoin zich in een sterke opwaartse trend bevindt, met een bullish sentiment dat wordt ondersteund door 27 technische indicatoren. Het Fear & Greed Index-cijfer van 73, dat aangeeft dat er momenteel hebzucht in de markt heerst, wijst eveneens op optimisme onder beleggers.

Met de belangrijkste weerstandsniveaus op $67.924, $68.484 en $69.044 is het interessant om te zien of Bitcoin deze grenzen kan doorbreken. Als Bitcoin door de $69.044 heen breekt, zou dit de weg vrijmaken voor een stijging naar nieuwe hoogtes. Het psychologische niveau van $70.000 ligt daarbij ook in het vizier, wat de bullish momentum verder zou kunnen versterken.

Ondersteuningsniveaus en risico’s

Ondanks de bullish vooruitzichten zijn er ook enkele kritieke ondersteuningsniveaus die beleggers in de gaten moeten houden. De belangrijkste ondersteuningszones bevinden zich rond $66.804, $66.243 en $65.683. Mocht de koers onverwachts dalen, dan kunnen deze niveaus dienen als steun voor een mogelijke heropleving.

De volatiliteit van 2,93% wijst erop dat er nog steeds aanzienlijke prijsbewegingen mogelijk zijn. Hoewel dit een gematigd niveau van volatiliteit is, kunnen snelle koersschommelingen ervoor zorgen dat de koers weer richting deze ondersteuningsniveaus beweegt. Voor traders is het daarom cruciaal om zowel de weerstand als de steun goed in de gaten te houden om op het juiste moment in te stappen of uit te stappen.

Krachtige technische signalen en bullish momentum

Een blik op de technische indicatoren laat zien dat het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (SMA) momenteel op $61.178 ligt, terwijl het 200-daags SMA op $61.587 ligt. Dat Bitcoin boven beide gemiddelden handelt, bevestigt de opwaartse trend en het bullish momentum dat we de afgelopen weken hebben gezien. Bovendien staat de 14-daagse Relative Strength Index (RSI) op 65,77, wat aangeeft dat Bitcoin zich momenteel in de buurt van overbought-gebied bevindt. Dit kan erop wijzen dat een korte correctie mogelijk is voordat de volgende stijging plaatsvindt.

De combinatie van deze signalen, zoals de hoge RSI en het bullish momentum, doet vermoeden dat Bitcoin binnenkort opnieuw weerstandsniveaus zal testen. Als de koers het hoogste weerstandsniveau van $69.044 doorbreekt, kunnen we verdere stijgingen verwachten richting het prijsdoel van $79.275 voor de komende week.

Verwachtingen voor de korte termijn

De korte termijnvooruitzichten voor Bitcoin zijn positief, met een voorspelling dat de koers tussen de $76.473 en $79.275 zal liggen tegen het einde van de maand. Deze mogelijke stijging van 3,66% zou ervoor kunnen zorgen dat Bitcoin zijn huidige opwaartse trend behoudt. Beleggers die zich richten op de korte termijn, zullen goed in de gaten moeten houden of Bitcoin door de psychologische grens van $70.000 kan breken, wat de weg vrij zou maken voor verdere stijgingen.

Langetermijnvoorspelling voor 2024 en 2025

Wat de lange termijn betreft, voorspellen analisten dat Bitcoin tegen het einde van 2024 tussen de $68.403 en $104.825 zal handelen. Als Bitcoin de bovengrens van deze voorspelling bereikt, zou dit een stijging van 53,85% betekenen ten opzichte van de huidige prijs. Voor 2025 blijft de voorspelling vergelijkbaar, met een bereik van $68.403 tot $104.825. De langetermijnvoorspellingen bevestigen het optimisme rond Bitcoin, vooral gezien de toenemende acceptatie van cryptovaluta wereldwijd en het groeiende aantal institutionele beleggers.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten