- Advertisement -

Binance stopt stortingen en opnames in Verenigd Koninkrijk

Binance heeft de opnames en stortingen in het VK stopgezet. Dat komt onder andere door problemen met de regelgeving en partijen waarmee Binance samenwerkt. Wat is er aan de hand?

- Advertisement -

Binance heeft tijdelijk de stortings- en opnamemogelijkheden voor Britse klanten via bankoverschrijvingen en creditcardbetalingen stopgezet. Dit komt door een combinatie van factoren. In dit artikel zullen we deze ontwikkelingen beter bekijken, evenals de regelgevingsproblemen waarmee Binance te maken heeft in het VK en hoe het bedrijf hiermee omgaat.

Binance stopt tijdelijk met stortings- en opnamemogelijkheden voor Britse klanten

Crypto exchange Binance heeft tijdelijk de stortings- en opnamemogelijkheden voor Britse klanten via bankoverschrijvingen en creditcardbetalingen stopgezet. Dit komt doordat de lokale bankpartner van Binance de ondersteuning voor transacties in Britse ponden heeft stopgezet, waardoor Britse klanten geen toegang meer hebben tot hun geld. Daarnaast heeft Paysafe, de betalingsverwerker van Binance in het Verenigd Koninkrijk, aangekondigd dat het geen imbedded walletoptie meer zal bieden aan klanten, wat Binance ertoe heeft aangezet deze actie te ondernemen.

Gelukkig hebben zowel Paysafe als Binance verzekerd dat er extra stortingsmogelijkheden beschikbaar zijn voor Britse klanten. Dit is goed nieuws voor de vele Binance-gebruikers in het VK die zich zorgen maakten over de beschikbaarheid van hun fondsen. Paysafe verwerkte in 2022 $130 miljard aan betalingen, een stijging van 6% ten opzichte van 2021, wat aangeeft dat het bedrijf nog steeds een belangrijke speler is op de betalingsmarkt.

Problemen met de regelgeving voor Binance

Binance heeft in het VK te maken met een aantal regelgevingsproblemen. In juni 2021 werd Binance Markets Limited, de Britse dochteronderneming van Binance, door de Financial Conduct Authority (FCA) bevolen om alle gereguleerde activiteiten in het land te staken vanwege onvoldoende antiwitwascontroles en het niet beschermen van klanten tegen risico’s van financiële criminaliteit. Daarnaast heeft de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een onderzoek ingesteld naar de vraag of Binance Amerikanen heeft toegestaan om niet-geregistreerde derivaten te verhandelen.

Binance heeft verklaard dat het de regelgeving serieus neemt en het belangrijk vindt met regelgevers samen te werken om eventuele zorgen aan te pakken. Het bedrijf zal wellicht hard moeten werken om zijn reputatie in het VK te herstellen en het vertrouwen van klanten terug te winnen.

- Advertisement -
Gijs Ooijen
Gijs heeft al jaren ervaring binnen de cryptomarkt. Hij weet niet alleen veel over cryptocurrencies en het verhandelen ervan, maar beschikt ook over kennis over de blockchaintechnologie. Deze kennis zet hij graag in om jou te voorzien van het laatste crypto nieuws.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten