- Advertisement -

Bitcoin ETF’s blijven groeien met positieve reeks en sterke instromen

De afgelopen week was een succesvolle periode voor Bitcoin exchange-traded funds (ETF's), waarbij de fondsen maar liefst zeven opeenvolgende dagen met koersstijgingen afsloten. Deze positieve trend is mede te danken aan de groeiende instroom van kapitaal in de fondsen, met BlackRock als een van de belangrijkste spelers op de markt.

- Advertisement -

De netto instroom voor Bitcoin ETF’s bereikte gisteren een indrukwekkende 294 miljoen dollar, iets hoger dan de 273,7 miljoen dollar van de vorige handelsdag. BlackRock’s Bitcoin ETF was de grootste winnaar, met een netto instroom van 329 miljoen dollar. Dit benadrukt de sterke positie van BlackRock op de markt en toont het vertrouwen van investeerders in hun fonds. Alleen Fidelity wist naast BlackRock een positieve instroom te noteren, met een bescheiden 5,9 miljoen dollar. Andere fondsen, zoals die van Bitwise, VanEck en Ark Invest, hadden te maken met uitstromen, wat hen rode cijfers opleverde.

Fondsen met negatieve instromen

Hoewel BlackRock en Fidelity positieve resultaten boekten, zagen andere grote fondsen zoals Bitwise, VanEck en Ark Invest hun kapitaal afnemen. Bitwise noteerde een uitstroom van 22,1 miljoen dollar, terwijl VanEck en Ark Invest respectievelijk 7,6 miljoen dollar en 6,1 miljoen dollar verloren. Dit laat zien dat niet alle spelers in de markt profiteren van de recente opwaartse trend in Bitcoin ETF’s. Toch heeft het totale beheerd kapitaal van de ETF’s een aanzienlijke groei doorgemaakt en staat nu op een indrukwekkende 65,34 miljard dollar.

BlackRock ETF behoort tot de grootste fondsen

Het Bitcoin ETF van BlackRock heeft sinds de lancering meer dan 23 miljard dollar binnengehaald en is daarmee het derde grootste fonds qua instromen dit jaar. Alleen de S&P 500 indexfondsen van Vanguard en BlackRock zelf wisten hogere instromen te genereren. Deze enorme groei komt op een moment dat de Bitcoin-prijs zelf onder druk staat, met een recente daling van 3,25% naar net onder de 67.000 dollar. Ondanks deze schommelingen blijft de instroom in Bitcoin ETF’s aanhouden, wat wijst op aanhoudend vertrouwen in de toekomst van Bitcoin als investeringsoptie.

De vraag blijft of de stijgende instromen in Bitcoin ETF’s doorzetten, vooral nu de koers van Bitcoin opnieuw volatiel is. Maar met sterke steun van fondsen zoals die van BlackRock, lijkt de interesse van investeerders in deze markt onverminderd groot te blijven.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten