- Advertisement -

Bitcoin kan stijgen naar $150.000, voorspelt ervaren analist

De ervaren Bitcoin-handelaar Bob Loukas heeft een optimistische voorspelling gedaan voor de Bitcoin-koers. Hij verwacht dat Bitcoin (BTC) in de komende jaren een explosieve stijging kan doormaken en zelfs kan oplopen tot $150.000. Deze voorspelling is gebaseerd op de vierjarige cyclus van prijsbewegingen die vaak wordt waargenomen in de cryptomarkt.

- Advertisement -

Loukas wijst erop dat Bitcoin zich momenteel aan het einde van het tweede jaar van zijn vierjarige cyclus bevindt. Dit betekent volgens hem dat Bitcoin zich klaarmaakt om de derde fase van de cyclus in te gaan, die historisch gezien gekenmerkt wordt door sterke prijsstijgingen. In een recente post op het sociale platform X verklaarde Loukas: “Bitcoin sluit volgende maand het tweede jaar van zijn vierjarige cyclus af en gaat daarmee het derde, historisch explosieve, jaar in.”

In de context van prijsanalyses verwijst een cyclus naar een herhalend patroon van prijsstijgingen en -dalingen over een bepaalde periode. Volgens Loukas biedt deze cyclus een voorspelbaar model waarmee handelaren de toekomstige prijsbewegingen van Bitcoin kunnen inschatten. Hij stelt dat als de cyclus zich herhaalt zoals in eerdere jaren, we een aanzienlijke opwaartse trend kunnen verwachten.

Bitcoin accumuleert in een dalend patroon

Op dit moment ziet Loukas dat Bitcoin accumuleert in een dalend patroon. Dit betekent dat investeerders Bitcoin geleidelijk blijven kopen, ondanks dat de Bitcoin prijs de afgelopen maanden een neerwaartse trend heeft gevolgd. Accumulatie is vaak een teken dat kopers de munt in bezit willen houden in afwachting van een toekomstige prijsstijging. Loukas merkte ook op dat Bitcoin eerder een all-time high bereikte op 14 maart, en sindsdien geleidelijk aan kracht wint voor een nieuwe opwaartse beweging.

Loukas beschreef de huidige marktcondities als “perfect”, met een acht maanden lange opbouwfase, herstel van het marktsentiment en dalende rentetarieven. Volgens hem zijn dit de ideale omstandigheden voor een parabolische stijging van Bitcoin.

Invloed van geopolitieke spanningen en aankomende verkiezingen

Hoewel Loukas optimistisch blijft over de prijsverwachtingen voor Bitcoin, zijn er ook factoren die voor onzekerheid op de markt zorgen. Geopolitieke spanningen, zoals de conflicten in het Midden-Oosten, en de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen zorgen ervoor dat sommige investeerders terughoudend blijven. Dit kan invloed hebben op de timing van de voorspelde prijsstijging.

Toch blijven analisten optimistisch over de lange termijn, vooral met de toenemende institutionele interesse in Bitcoin en de verwachting van nieuwe spot ETF’s in 2024. Deze factoren kunnen bijdragen aan een verdere stijging van de Bitcoin-prijs, zoals Loukas voorspelt.

Optimisme over 2024 en institutionele interesse

Ondanks de huidige marktvolatiliteit blijft de verwachting voor een bull run in 2024 sterk. Analisten wijzen op de groeiende institutionele interesse, mede gevoed door de verwachting van verdere goedkeuringen van spot ETF’s. Dit zou kunnen leiden tot een aanzienlijke stijging van de Bitcoin-koers, mogelijk in lijn met de voorspellingen van Loukas.

Met deze optimistische vooruitzichten blijft Bitcoin een aantrekkelijke keuze voor investeerders die geloven in het lange termijn potentieel van de cryptomunt.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten