- Advertisement -

Ethereum ETF’s verrassen met positieve netto-instroom

Na vier teleurstellende handelsdagen waarin meer dan een half miljard dollar uit de fondsen stroomde, hebben de Amerikaanse Ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF's) gisteren voor het eerst sinds hun debuutdag een positieve netto-instroom gezien. Deze ontwikkeling biedt veel hoop voor de toekomst van deze fondsen en toont aan dat beleggers weer vertrouwen beginnen te krijgen in Ethereum ETF's.

- Advertisement -

Volgens data van Farside Investors hebben de vorige week gelanceerde Ethereum-fondsen gezamenlijk $33,7 miljoen opgehaald. Dit is het eerste positieve resultaat sinds hun debuutdag, toen de fondsen meer dan $100 miljoen aan netto-instroom zagen. Deze nieuwe instroom van kapitaal kan een teken zijn dat de markt zich begint te stabiliseren na de aanvankelijke schommelingen. Het herstel in het vertrouwen van beleggers is een belangrijke stap voorwaarts voor deze ETF’s.

Grote uitstroom na debuutdag

De lancering van de Ethereum ETF’s was aanvankelijk een groot succes met een netto-instroom van iets meer dan $100 miljoen op de eerste handelsdag. Echter, dit werd gevolgd door een significante uitstroom van gemiddeld $150 miljoen per dag voor de rest van de week. Aan het begin van de huidige week werd ook bijna $100 miljoen aan kapitaal teruggetrokken uit de fondsen. Deze trend leek zorgwekkend, maar de recente positieve netto-instroom suggereert dat er een mogelijke ommekeer in zicht is.

BlackRock’s sterke prestatie

BlackRock, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, haalde gisteren het meeste kapitaal binnen met een netto-instroom van $118 miljoen in zijn ETHA-fonds. Dit is het beste resultaat voor BlackRock sinds de eerste handelsdag van de Ethereum ETF’s. Fidelity volgde met een instroom van $16,4 miljoen. Deze sterke prestaties laten zien dat grote spelers in de markt nog steeds veel vertrouwen hebben in de potentie van Ethereum ETF’s om waarde te genereren voor beleggers.

Grayscale’s verbeterende resultaten

Grayscale’s recent geconverteerde ETHE-fonds zag gisteren een netto-uitstroom van $120,3 miljoen, wat het beste resultaat is sinds de omzetting van een gesloten trustfonds naar een spot ETF. Hoewel er nog steeds kapitaal uit het fonds stroomde, was de uitstroom al beduidend lager dan vorige week, toen er gemiddeld bijna $380 miljoen per dag uit het fonds verdween. Dit suggereert dat de voorspelling van analist Mads Eberhardt over afnemende uitstroom mogelijk correct is. Als deze trend zich voortzet, zou dit goed nieuws betekenen voor de stabiliteit en groei van de Ethereum koers.

De recente positieve netto-instroom voor de Amerikaanse Ethereum spot ETF’s markeert een belangrijke mijlpaal na een periode van significante uitstroom. Met grote spelers zoals BlackRock en Fidelity die aanzienlijke kapitaalstromen aantrekken, lijkt het vertrouwen in deze beleggingsinstrumenten weer terug te keren. Als deze trend zich voortzet, kunnen de Ethereum ETF’s een stevige basis leggen voor toekomstige groei en stabiliteit in de cryptomarkt.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten