- Advertisement -

Vandaag debuteren Ethereum ETF’s in de VS: Expert verwachten prijsstijgingen ETH

Na maanden van afwachten is het eindelijk zover: de eerste Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) maken vandaag hun langverwachte debuut in de Verenigde Staten. Deze lancering wordt gezien als een belangrijke mijlpaal voor zowel Ethereum als de bredere crypto-industrie.

- Advertisement -

Op 23 mei gaf de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht aan acht verschillende Ethereum spot ETF-aanvragen. Deze goedkeuring omvatte de zogeheten 19b-4 aanvragen, een cruciale stap in het proces om nieuwe financiële producten op de markt te brengen. De SEC’s beslissing werd gezien als een belangrijke doorbraak, aangezien het vertrouwen in goedkeuring tot die week minimaal was. Deze goedkeuring markeert een belangrijke stap in de verdere acceptatie van cryptocurrencies als serieuze beleggingsactiva.

Verschillende instellingen betrokken bij Ethereum ETF-lancering

De goedgekeurde ETF-uitgevers omvatten enkele van de grootste namen in de financiële wereld, waaronder BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, Bitwise, VanEck, Invesco samen met Galaxy, en 21Shares. Grayscale lanceert zelfs twee verschillende spot ETF’s: de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) en de Grayscale Ethereum Mini Trust (ETH). De lancering van deze fondsen betekent dat investeerders nu direct in ether kunnen investeren zonder zich zorgen te hoeven maken over de opslag en het beheer van de munten.

Handelstijden en beurzen

De fondsen worden vandaag om 15:30 uur Nederlandse tijd verhandelbaar gemaakt. Ze zullen genoteerd worden op verschillende prominente beurzen zoals de Chicago Board Options Exchange (CBOE), Nasdaq, en de New York Stock Exchange (NYSE). Dit biedt investeerders over de hele wereld de mogelijkheid om gemakkelijk toegang te krijgen tot deze nieuwe beleggingsproducten. De betrokkenheid van deze grote beurzen benadrukt de toenemende acceptatie en regulering van cryptocurrencies in de traditionele financiële markten.

Wat is een Ethereum ETF?

Voor degenen die niet bekend zijn met wat een Ethereum ETF precies is: het is een beleggingsfonds waarmee investeerders direct in ether kunnen investeren zonder zich druk te maken over de technische aspecten van opslag en beheer. Het fonds werkt door daadwerkelijk Ethereum aan te kopen als onderpand, waardoor de waarde van de ETF nauwkeurig de koers van ethereum volgt. Dit maakt het een toegankelijke en gereguleerde manier om blootstelling te krijgen tot Ethereum, vooral voor institutionele investeerders die gebonden zijn aan strenge regels.

De lancering van Ethereum ETF’s markeert een belangrijke stap in de volwassenwording van Ethereum als een legitieme investeringsoptie. Ethereum wordt nu in een exclusief rijtje geplaatst met Bitcoin als de enige crypto-activa die beschikken over Amerikaanse spot ETF’s. Dit zal naar verwachting de interesse van zowel particuliere als institutionele investeerders vergroten, wat kan leiden tot een verdere stijging van de prijs en adoptie van Ethereum.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten