- Advertisement -

SEC-voorzitter: “Lancering Ether ETF’s verloopt soepel”

De lancering van de eerste spot Ether ETF's in de Verenigde Staten verloopt volgens SEC-voorzitter Gary Gensler "soepel". Tijdens een recente conferentie van Bloomberg benadrukte Gensler het belang van volledige openbaarmaking door vermogensbeheerders in hun registratieverklaringen om de ETFs effectief te maken.

- Advertisement -

Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), sprak op de Bloomberg-conferentie over de vooruitgang van de lancering van spot Ether ETF’s in de Verenigde Staten. Hij gaf aan dat het proces goed verloopt, maar vermeden om een specifieke tijdlijn te geven voor de lancering. Gensler benadrukte dat vermogensbeheerders volledige openbaarmaking moeten doen in hun registratieverklaringen, wat essentieel is voor de goedkeuring van de ETF’s. “Deze openbaarmakingen zijn erg belangrijk voor beleggers om weloverwogen beslissingen te nemen,” aldus Gensler.

Vereiste goedkeuring van Form S-1

Hoewel de SEC op 23 mei de 19b-4-indiening van acht ETF-aanbieders heeft goedgekeurd, zijn de vermogensbeheerders nog bezig met het verfijnen van hun Form S-1-verklaringen. Deze laatste indieningen moeten worden goedgekeurd door de SEC voordat de ETF’s kunnen beginnen met handelen. Sommige analisten speculeren dat de SEC de fondsen al in de eerste week van juli kan goedkeuren.

Politieke invloed en verkiezingen

De komende Amerikaanse verkiezingen hebben ook invloed op de crypto-industrie. Presidentskandidaat Donald Trump heeft beloofd een einde te maken aan wat hij noemt president Joe Biden’s “oorlog tegen crypto”. Bekende investeerder Mark Cuban heeft zelfs gesuggereerd dat de acties van Gensler Joe Biden de verkiezingen zouden kunnen kosten. Gensler weigerde echter in te gaan op verkiezingskwesties en benadrukte in plaats daarvan de duidelijkheid van de bestaande regels voor cryptowaarden. Hij merkte op dat niet-naleving van deze wetten consequenties heeft, en dat veel cryptotokens beleggingscontracten of effecten zijn onder de Amerikaanse wet, maar dat er geen juiste openbaarmaking voor Amerikaanse beleggers is.

Naleving van crypto- en effectenwetten

Gensler benadrukte dat niet-naleving van de crypto- en effectenwetten gevolgen heeft. Hij gaf aan dat tot 20.000 cryptotokens mogelijk als beleggingscontracten of effecten worden beschouwd onder de Amerikaanse wet, maar dat ze vaak niet de vereiste openbaarmakingen hebben voor beleggers. “Dit is een gebied waar veel prominente figuren van een paar jaar geleden nu in de gevangenis zitten of wachten op uitlevering,” zei Gensler. Hij benadrukte het belang van naleving om de Amerikaanse publieke belangen te beschermen.

Updates van Ethereum ETF-aanbieders

Ondertussen hebben verschillende prominente vermogensbeheerders, waaronder VanEck, BlackRock, Grayscale, Invesco Galaxy Digital en Fidelity, bijgewerkte voorstellen ingediend voor Ethereum ETF’s bij de SEC. VanEck’s indiening onthulde een beheervergoeding van 0,20% voor hun Ethereum-fonds, wat in lijn is met concurrenten zoals Franklin Templeton die 0,19% aan beheervergoedingen rekent. Deze aanpassingen laten zien dat de aanbieders zich voorbereiden op de mogelijke goedkeuring en lancering van deze nieuwe beleggingsproducten.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten