- Advertisement -

Terugbetalingen Mt. Gox starten in juli: schuldeisers krijgen Bitcoin en Bitcoin Cash

In juli 2024 gaat Mt. Gox, de beruchte Japanse Bitcoin exchange die in 2014 instortte, beginnen met het uitbetalen van terugbetalingen aan schuldeisers in de vorm van Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH). Dit is een langverwachte stap voor veel schuldeisers die al jaren wachten op compensatie na het verlies van hun fondsen door de ineenstorting van de beurs.

- Advertisement -

Het verhaal van Mt. Gox is een van de meest bekende in de wereld van cryptocurrency. Na de ineenstorting in 2014 werden juridische procedures gestart om de verloren activa terug te winnen. In 2018 werden ongeveer 200.000 Bitcoins teruggevonden, wat leidde tot een langdurig rehabilitatieproces onder toezicht van een door de rechtbank aangestelde curator. Ondanks meerdere vertragingen in het proces, komt er nu eindelijk zicht op compensatie voor de schuldeisers. Het rehabilitatieproces is bedoeld om de fondsen die verloren zijn gegaan, gedeeltelijk terug te geven aan de gedupeerden.

Schuldeisers krijgen hun geld terug

Mt. Gox is zijn schuldeisers in totaal 142.000 BTC verschuldigd, wat neerkomt op een waarde van meer dan $9 miljard. Deze terugbetalingen moeten voor 31 oktober 2024 worden afgerond. Naast de Bitcoin-schuld omvat het uitstaande bedrag ook $72 miljoen in Bitcoin Cash en $445,8 miljoen in contanten, wat gelijkstaat aan 69 miljard Japanse yen. De omvang van deze terugbetalingen markeert een belangrijke stap in het afwikkelen van de financiële verplichtingen van Mt. Gox en het compenseren van de gedupeerden voor hun verliezen.

Belangrijke mijlpaal in de cryptowereld

Het starten van de terugbetalingen is een belangrijke mijlpaal in de cryptowereld en markeert het begin van het einde van een decennialang financieel debacle. De terugbetaling aan de schuldeisers van Mt. Gox wordt nauwlettend gevolgd door de cryptogemeenschap. Het succes van dit proces zal waarschijnlijk invloed hebben op de perceptie van risico en vertrouwen in cryptocurrency exchanges in het algemeen. De terugbetaling van de fondsen die verloren zijn gegaan tijdens de ineenstorting van Mt. Gox is een cruciale stap in het herstellen van het vertrouwen van investeerders in de markt.

Daling van de Bitcoin prijs

Ondanks het positieve nieuws over de terugbetalingen, heeft de prijs van Bitcoin een daling ervaren. De prijs van Bitcoin is gezakt tot onder $62.500, het laagste punt in een maand, te midden van een van de grootste wekelijkse dalingen van het jaar. Deze prijsdaling wordt mede veroorzaakt door zes dagen van uitstroom uit Amerikaanse Bitcoin ETF’s en onzekerheid over het monetaire beleid. De prijs van Bitcoin daalde in de afgelopen zeven dagen met 6%, wat de volatiliteit en de uitdagingen in de cryptomarkt benadrukt.

Het herstelproces van Mt. Gox en de aanstaande terugbetalingen zullen ongetwijfeld een impact hebben op de markt, en de cryptogemeenschap kijkt met spanning uit naar de verdere ontwikkelingen in deze zaak.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten