- Advertisement -

Ripple zet vol in op drie nieuwe pijlers naast grensoverschrijdende betalingen

Ripple, bekend van zijn grensoverschrijdende betalingsoplossingen, heeft zijn focus uitgebreid. Het bedrijf richt zich nu ook op crypto custody, stablecoins en de tokenisatie van echte activa. Stuart Alderoty, chief legal officer van Ripple, onthulde deze strategie tijdens een recent optreden op de Financial Markets Quality (FMQ) Conference. Dit zijn de nieuwe pijlers waar Ripple op inzet voor de toekomst.

- Advertisement -

Volgens Alderoty blijven grensoverschrijdende betalingen het belangrijkste product van Ripple (XRP), maar het bedrijf wil meer diversificatie. Daarom richt Ripple zich nu ook op crypto custody en stablecoins, twee sectoren die snel groeien binnen de cryptowereld. Crypto custody verwijst naar de veilige opslag van cryptovaluta voor grote beleggers, terwijl stablecoins digitale valuta zijn die gekoppeld zijn aan traditionele activa zoals de Amerikaanse dollar. “We gaan vol in op alle drie de pijlers,” benadrukte Alderoty. Deze nieuwe focus moet Ripple helpen om zijn positie op de markt verder te versterken.

Tokenisatie van echte activa als nieuwe trend

Naast deze drie pijlers is Ripple ook geïnteresseerd in de tokenisatie van real-world assets. Dit betekent dat fysieke activa, zoals vastgoed of grondstoffen, digitaal worden weergegeven op de blockchain. Deze technologie wordt gezien als een opkomende trend in de cryptowereld en kan de manier waarop activa worden verhandeld, aanzienlijk veranderen. Ripple ziet hier grote kansen om een leidende rol te spelen. Door deze diversificatie hoopt Ripple zich te positioneren als een veelzijdige speler in de wereld van blockchain en crypto.

Regelgevingsproblemen in de VS belemmeren groei

Hoewel Ripple wereldwijd stappen zet, wordt het bedrijf in de Verenigde Staten nog steeds geconfronteerd met regelgevende obstakels. Volgens Alderoty, zodra deze obstakels verdwijnen, kan Ripple de belangrijkste bron worden voor crypto-oplossingen voor bedrijven in de VS. Hij uitte kritiek op de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond, en merkte op dat de SEC internationaal niet wordt gezien als de leidende regelgevende instantie. Landen zoals Singapore, het VK, Brazilië en Dubai zijn veel verder in het balanceren van innovatie met investeerdersbescherming, aldus Alderoty.

Crypto blijft voor de lange termijn

Alderoty benadrukte ook dat de cryptomarkt niet zomaar een tijdelijke hype is. Hij gelooft dat crypto en de Amerikaanse dollar vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan en dat de sector blijft groeien. Hij wees erop dat de cryptosector niet alleen uit criminelen en slechte actoren bestaat, zoals sommige tegenstanders beweren. Integendeel, er is een groot potentieel voor economische groei, banen en innovatie, vooral wanneer de regelgeving en het vertrouwen in de sector verder ontwikkelen. Ripple is vastbesloten om hierin een leidende rol te spelen.

Live Ripple Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten