- Advertisement -

Bitcoin rally op komst? Dit kan de laatste kans zijn om BTC goedkoop te kopen

Bitcoin (BTC) staat aan de vooravond van wat mogelijk een drie maanden durende rally zou kunnen zijn. Dit voorspellen verschillende bekende crypto-analisten, die suggereren dat de koers van bitcoin boven de $90.000 zou kunnen uitkomen. Volgens hen kan dit het moment zijn om BTC nog tegen een lagere prijs te kopen voordat de prijs de hoogte in schiet.

- Advertisement -

Bitcoin heeft recent een belangrijk steunpunt getest op de wekelijkse grafiek. Dit is volgens analisten een veelbetekenend moment. In voorgaande marktcycli bleek dat wanneer BTC dit niveau opnieuw testte, de prijs gemiddeld met 71% steeg. Een bekende analist, Titan of Crypto, benadrukt dit in zijn recente analyses. Als Bitcoin nu een soortgelijke beweging maakt, zou de koers kunnen stijgen tot wel $92.000. Dit zorgt voor optimisme onder beleggers die hopen dat Bitcoin wederom dit historische patroon zal volgen.

Herstel boven de $60.000 grens

Hoewel Bitcoin de afgelopen drie maanden in een neerwaartse trend zat, herstelde de koers zich dit weekend boven de belangrijke psychologische grens van $60.000. Dit herstel wekt nieuwe hoop bij beleggers dat BTC verder zou kunnen stijgen in de komende maanden. De positieve ontwikkeling kan ervoor zorgen dat Bitcoin mogelijk nieuwe recordhoogtes bereikt. Veel investeerders zien dit herstel als een signaal dat de neerwaartse beweging mogelijk ten einde is en dat Bitcoin klaar is voor verdere groei.

September zwak, maar oktober veelbelovend

Historisch gezien presteert Bitcoin in september altijd minder goed. Volgens gegevens van CoinGlass daalt de prijs gemiddeld met 4,69% in deze maand. Echter, na een zwakke septembermaand volgt vaak een sterke periode van herstel. Oktober is namelijk bekend als een van de beste maanden voor BTC, met een gemiddeld rendement van 50%. In voorgaande halveringsjaren, zoals in 2020, steeg de koers in oktober met 27%, en in november zelfs met meer dan 42%. Dit voedt de verwachtingen dat de komende maanden zeer positief kunnen uitpakken voor Bitcoin.

Volatiliteit door Federal Reserve

Ondanks de optimistische vooruitzichten waarschuwen sommige analisten voor mogelijke volatiliteit op de korte termijn. De volgende vergadering van de Federal Reserve op 18 september zou namelijk nog voor schommelingen in de koers kunnen zorgen. Beleggers doen er goed aan om deze gebeurtenis in de gaten te houden, aangezien het beleid van de Fed van grote invloed kan zijn op de cryptomarkt. Toch blijft de algemene verwachting positief, met een mogelijke BTC-rally aan de horizon.

Bitcoin lijkt klaar voor een spannende periode, maar het blijft voor beleggers belangrijk om alert te blijven op de korte termijn ontwikkelingen.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten