- Advertisement -

Ondanks dip blijven Bitcoin’s voorspellingen voor Q4 2024 positief

Het positieve sentiment rondom Bitcoin blijft aanhouden, ondanks de groeiende concurrentie van duizenden andere cryptocurrencies. Analisten voorspellen dat Bitcoin zijn dominantie in de markt zal versterken, met zelfs speculaties over een koersstijging naar $100.000 in de komende maanden. Dit positieve vooruitzicht wordt ondersteund door het vertrouwen van institutionele beleggers en het beperkte aanbod van de digitale munt.

- Advertisement -

Volgens analist Ash Crypto blijft Bitcoin zijn dominante positie in de cryptomarkt behouden met een marktdominantie van 57%. Dit niveau wordt gezien als een belangrijke drempel. Mocht Bitcoin boven de 58% uitkomen, dan voorspellen analisten een grote rally die de prijs naar nieuwe hoogtes kan stuwen. Aan de andere kant, als de dominantie daalt onder de 57%, zouden altcoins, zoals Ethereum en Solana, sterk kunnen profiteren. Een daling van Bitcoin’s dominantie zou zelfs kunnen leiden tot het langverwachte “altseason”, waarbij kleinere cryptomunten aanzienlijk in waarde stijgen.

Optimistische voorspellingen voor Q4 2024

De markt kijkt optimistisch naar het laatste kwartaal van 2024, waarbij verschillende experts een forse stijging voor Bitcoin voorspellen. Ash Crypto en Julien Bittel, hoofd onderzoek bij Global Macro Investor, zien beide overeenkomsten met eerdere koersbewegingen van Bitcoin, vooral met de rally in 2019. Deze vergelijkingen wekken speculaties dat Bitcoin in de komende maanden een vergelijkbare opwaartse beweging kan maken. Volgens de analisten zijn de macro-economische omstandigheden gunstig voor een prijsstijging, wat het vertrouwen in de cryptomarkt versterkt.

Kan Bitcoin $100.000 bereiken?

Verschillende analisten zijn zelfs nog optimistischer over de korte termijn. Ash Crypto verwacht dat Bitcoin nog dit jaar de grens van $100.000 kan doorbreken. Hoewel eerdere voorspellingen nog niet zijn uitgekomen, blijft het vooruitzicht voor de komende maanden rooskleurig. Mocht Bitcoin inderdaad naar de $100.000 stijgen, zou dit een historische mijlpaal zijn voor de digitale munt en een enorme bevestiging voor investeerders die al lange tijd in Bitcoin geloven. Julien Bittel ziet ook veel opwaarts momentum en verwacht dat de koers van Bitcoin de komende tijd verder zal stijgen, met mogelijk nieuwe recordhoogtes in zicht.

Met de sterke fundamenten van Bitcoin en de optimistische vooruitzichten van marktanalisten, lijkt het erop dat het vierde kwartaal van 2024 weleens een spannend moment kan worden voor de cryptomarkt.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten