- Advertisement -

Shiba Inu kan aanbod niet wijzigen: nieuwe strategie om tokenvoorraad drastisch te verlagen

Shiba Inu (SHIB) heeft de afgelopen weken veel aandacht getrokken in de cryptowereld. Met name de vraag hoe het aanbod van SHIB-tokens verminderd kan worden, speelt een grote rol. Lucie, een belangrijk lid van het Shiba Inu-team, heeft onlangs verduidelijkt waarom de ontwikkelaars geen directe controle hebben over het aanbod, en wat er nodig is om de tokenvoorraad te verlagen.

- Advertisement -

Lucie legde uit dat Shiba Inu-ontwikkelaars niet in staat zijn om de SHIB-voorraad te wijzigen. Dit komt omdat de sleutels die toegang gaven tot het aanbod door de oprichter, Ryoshi, zijn verbrand. Ryoshi, vergelijkbaar met de mysterieuze Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto, heeft zich in mei 2022 teruggetrokken uit de publieke ruimte. Door het verbranden van deze sleutels heeft niemand meer controle over de totale SHIB-voorraad. Dit betekent dat de enige manier om de voorraad te verminderen, het opkopen en verbranden van tokens is. Het idee achter deze strategie is simpel: hoe minder tokens er in omloop zijn, hoe groter de kans dat de waarde stijgt.

Verbranding van SHIB vereist veel financiële middelen

Om de SHIB-voorraad daadwerkelijk te verlagen, moeten er grote hoeveelheden tokens worden gekocht en vervolgens verbrand. Lucie benadrukte dat dit proces aanzienlijke financiële middelen vereist. Hoewel er al verschillende verbrandingsmechanismen zijn geïmplementeerd, is er veel meer nodig om een substantiële vermindering van de voorraad te realiseren. De huidige initiatieven zijn vaak gericht op kleinere hoeveelheden, maar om echt impact te hebben, zou er een grootschalige aanpak nodig zijn waarbij miljoenen, zo niet miljarden tokens worden vernietigd.

Shibarium en de langetermijnstrategie

De ontwikkelaars van Shiba Inu richten hun blik op de toekomst, waarbij Shibarium een centrale rol speelt in het verminderen van de tokenvoorraad. Shibarium is een platform dat bedoeld is om dagelijks gebruik van SHIB te stimuleren, wat op lange termijn zal leiden tot meer verbrandingen. Lucie verklaarde dat om de SHIB-voorraad aanzienlijk te verlagen, er miljoenen, zo niet miljarden gebruikers nodig zijn. Het idee is dat door het creëren van een systeem dat het gebruik van SHIB in alledaagse situaties aanmoedigt, de vraag naar tokens toeneemt en er meer verbrandingen plaatsvinden, wat uiteindelijk de waarde van de token kan verhogen.

Whale-activiteit en burn rate

Ondanks de aandacht voor het verminderen van het aanbod, is de burn rate van SHIB de afgelopen 24 uur met 65,56% afgenomen. In die tijd zijn er 3,6 miljoen tokens verbrand, een daling vergeleken met eerdere pieken. Toch blijft er interesse in Shiba Inu, vooral bij zogenaamde “whales” – grote houders van de token. De afgelopen week zag SHIB een toename van 1.387% in de netflows van deze whales, wat wijst op een significante accumulatie door deze grote spelers. Dit suggereert dat er nog steeds vertrouwen is in de langetermijnvisie van Shiba Inu, ondanks de huidige volatiliteit in de markt.

Live Shiba Inu Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten