- Advertisement -

Ripple wacht op uitspraak na annulering SEC-vergadering

Op donderdag 18 juli onderging XRP een aanzienlijke koersdaling. Na een hoopvolle stijging van 8% op woensdag, daalde de waarde van XRP met 9.00% naar $0.5701. Deze ommekeer beëindigde een reeks van drie opeenvolgende winstgevende dagen. Wat zit er achter deze plotselinge daling en wat kunnen beleggers verwachten in de nabije toekomst?

- Advertisement -

Een van de belangrijkste factoren achter de recente daling van XRP is het nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een geplande besloten vergadering heeft geannuleerd. Tijdens deze vergadering zouden belangrijke onderwerpen worden besproken, zoals schikkingen, handhavingsprocedures en de oplossing van rechtszaken. Beleggers hadden hoge verwachtingen van deze bijeenkomst, met de hoop dat er een schikking zou worden bereikt in de lopende rechtszaak tussen de SEC en Ripple.

De annulering van de vergadering had een negatieve invloed op de vraag naar XRP. Beleggers die hadden gehoopt op een positieve uitkomst van de vergadering en een mogelijke schikking, werden teleurgesteld. Dit leidde tot een verkoopgolf, waardoor de prijs van XRP daalde.

SEC vs. Ripple zaak

De rechtszaak tussen de SEC en Ripple sleept al geruime tijd aan. De SEC beschuldigt Ripple van het verkopen van ongeregistreerde effecten in de vorm van XRP-tokens aan institutionele beleggers. Een schikking in deze zaak zou een einde kunnen maken aan de onzekerheid en mogelijk leiden tot een stijging van de XRP-prijs. Echter, de annulering van de SEC-vergadering verminderde de hoop op een snelle schikking en verhoogde de onzekerheid over de uitkomst van de zaak.

De SEC heeft geen redenen gegeven voor de annulering van de vergadering, en het is niet duidelijk of Ripple zou deelnemen aan de bijeenkomst. Onder de Sunshine Act moet de SEC een kennisgeving van vergaderingen en een algemene agenda verstrekken, maar een lijst van aanwezigen is niet verplicht. Deze onzekerheid heeft geleid tot speculatie en verdere volatiliteit in de prijs van XRP.

Verwacht vonnis en reacties van Ripple CEO

Ondanks de annulering van de vergadering en de huidige onzekerheid, blijft de rechtszaak tussen de SEC en Ripple voortduren. Beleggers overwegen nu de mogelijke boetes die Ripple moet betalen voor het overtreden van de Amerikaanse effectenwetten. De straffen kunnen variëren van $10 miljoen tot $2 miljard en kunnen een verbod omvatten op de verkoop van XRP aan institutionele beleggers.

Ripple CEO Brad Garlinghouse was deze week terughoudend over de besprekingen met de SEC, maar hintte op een snelle oplossing. Hij gaf aan dat een uitspraak in de zaak SEC vs. Ripple binnenkort wordt verwacht. Dit zou een belangrijke ontwikkeling kunnen zijn voor zowel Ripple als de bredere cryptomarkt. Beleggers moeten waakzaam blijven en de situatie nauwlettend volgen, aangezien een uitspraak in de zaak de prijs van XRP aanzienlijk kan beïnvloeden.

Live Ripple Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten