- Advertisement -

Bitcoin herstelt boven $57.000: een sprankje hoop voor de cryptomarkt

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dag een indrukwekkend herstel laten zien, waarbij de koers boven de $57.000 is uitgekomen. Hiermee zijn bijna alle verliezen van de recente koersdaling goedgemaakt. Dit herstel heeft niet alleen het vertrouwen onder investeerders vergroot, maar ook de angst in de markt aanzienlijk verminderd.

- Advertisement -

De scherpe daling van Bitcoin eerder deze week was te wijten aan een crash op de Japanse aandelenbeurs. Deze gebeurtenis veroorzaakte een kettingreactie op de wereldwijde markten, waarbij Bitcoin meer dan 16% in waarde daalde tot een dieptepunt van $49.000. De onrust op de aandelenmarkt veroorzaakte paniek onder investeerders, wat leidde tot massale verkopen en verdere prijsdalingen.

Sindsdien heeft Bitcoin echter een sterke opwaartse trend ingezet. Na de aanvankelijke schok begon de BTC koers zich te herstellen, wat werd versterkt door het hernieuwde vertrouwen van investeerders die geloven dat de bodem is bereikt. Dit herstelproces verliep niet zonder horten of stoten, met Bitcoin die gisteren een korte dip maakte naar $55.000 voordat het weer omhoog schoot.

Weerstandszone bij $59.000

Na een periode van consolidatie is Bitcoin erin geslaagd om de $57.000-grens te doorbreken en lijkt het nu op weg naar een belangrijke weerstandszone rond de $59.000. Dit niveau was eerder een obstakel dat de koers niet kon passeren voordat het in elkaar stortte. Het is nu cruciaal dat Bitcoin boven de $55.000 blijft om de opwaartse trend voort te zetten en mogelijk de $59.000 te doorbreken.

Op het moment van schrijven staat de BTC-prijs op de crypto exchange Bybit op $57.007. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC-prijs in euro daarmee uit op €52.225. In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin een stijging van 2,62% laten zien, wat hoop geeft voor verdere prijsstijgingen.

Sterke prestatie van Solana

Niet alleen Bitcoin heeft een sterke prestatie geleverd; binnen de top tien cryptomunten heeft Solana (SOL) de absolute show gestolen. Solana zag een indrukwekkende stijging van 9,56%, waardoor de koers zich weer bevindt op het niveau van vorige week vrijdag. Dit betekent dat Solana zijn verliezen sinds maandag volledig heeft goedgemaakt, iets wat Bitcoin nog niet volledig heeft bereikt.

Ook andere altcoins zoals BNB, TON en ADA lieten stijgingen zien van respectievelijk 1,70%, 4,99% en 1,51%. Aan de andere kant zagen Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Dogecoin (DOGE) lichte dalingen van minder dan 1%, ondanks de prijsstijging van Bitcoin.

Het herstel van Bitcoin en de sterke prestaties van andere altcoins geven aan dat de cryptomarkt zich mogelijk aan het stabiliseren is na de recente turbulente periode. Beleggers blijven echter voorzichtig optimistisch en houden de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten