- Advertisement -

Bitcoin koersvoorspelling: staat BTC op het punt om nieuwe hoogtes te bereiken?

Bitcoin (BTC) bevindt zich in een interessante fase, waarbij de prijs rond $63.803 schommelt en de markt duidelijke bullish signalen afgeeft. Staat Bitcoin nu op het punt om een nieuwe all-time high (ATH) te bereiken? We duiken in de technische analyse.

- Advertisement -

Met een marktkapitalisatie van $1,26 biljoen en een dominantie van 56,58% op de cryptomarkt, blijven investeerders optimistisch over de toekomst van Bitcoin. Hoewel de all-time high van $73.628 nog maar 13% verwijderd is, tonen technische indicatoren aan dat de opwaartse trend zich kan voortzetten.

Support- en weerstandsniveaus in kaart

Bitcoin bevindt zich momenteel boven enkele belangrijke ondersteuningsniveaus. Het dichtstbijzijnde supportniveau ligt op $59.960, gevolgd door $58.472 en $57.727. Deze niveaus bieden stevige ondersteuning voor de huidige prijs, wat betekent dat er genoeg koopinteresse is om de koers in deze regio te stabiliseren.

Aan de bovenkant zijn de belangrijkste weerstandsniveaus $62.194, $62.938 en $64.427. Indien Bitcoin erin slaagt om door de $64.427 te breken, ligt de weg open voor een nieuwe test van de all-time high van $73.628, die op 14 maart 2024 werd bereikt.

Technische indicatoren wijzen op bullish momentum

Op basis van de huidige data zijn er 26 technische indicatoren die een bullish signaal afgeven, terwijl slechts 4 indicatoren bearish zijn. Dit wijst erop dat de markt momenteel positief is gestemd over de koersontwikkeling van Bitcoin.

De 50-daagse voortschrijdend gemiddelde (SMA) ligt op $59.248, wat suggereert dat de prijs zich al boven het korte-termijn gemiddelde bevindt. De 200-daagse SMA ligt op $61.657, wat aangeeft dat Bitcoin zich ook op lange termijn in een opwaartse trend bevindt. Bovendien bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich op 58,12, wat wijst op een neutrale tot licht bullish markt, met nog ruimte voor verdere stijgingen voordat overbought condities worden bereikt.

Korte termijn verwachtingen

Voor de komende week voorspellen analisten dat de prijs van Bitcoin kan variëren tussen $72.075 en $76.699, wat een potentiële stijging van 6,42% betekent indien de hogere voorspelling wordt bereikt. Dit bullish sentiment wordt verder ondersteund door het Fear & Greed Index, dat momenteel op 54 staat, wat als neutraal wordt beschouwd maar richting greed (hebzucht) beweegt. Dit kan erop wijzen dat beleggers steeds optimistischer worden over de toekomstige koersstijgingen van Bitcoin. Als de prijs in staat is om de weerstandsniveaus te doorbreken, zou een snelle stijging naar de $70.000 mogelijk zijn.

Lange termijn vooruitzichten voor 2024 en 2025

Op de langere termijn voorspellen experts dat Bitcoin tegen het einde van 2024 zal handelen tussen $63.796 en $114.943. Als de bovenste prijsdoelstelling wordt bereikt, zou dit een indrukwekkende stijging van 80,15% betekenen. Voor 2025 zijn de verwachtingen nog hoger, met een potentiële prijsvariatie tussen $63.796 en $177.384. Als Bitcoin de bovengrens van dit bereik bereikt, kan het een stijging van 178,01% meemaken ten opzichte van de huidige prijs.

Marktvolatiliteit en risico’s

Hoewel de vooruitzichten positief zijn, moet worden opgemerkt dat de volatiliteit van Bitcoin op dit moment rond de 4,24% ligt, wat duidt op een medium risiconiveau. Dit betekent dat er nog steeds aanzienlijke schommelingen in de koers kunnen plaatsvinden, wat zowel kansen als risico’s biedt voor beleggers. De huidige sentimenten wijzen echter op een sterke koopinteresse, vooral nu Bitcoin zich opmaakt voor wat mogelijk een nieuwe prijsrally kan zijn.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten