Home Ethereum Nieuws BlackRock zet grote stap binnen de cryptosector en kondigt Ethereum ETF aan

BlackRock zet grote stap binnen de cryptosector en kondigt Ethereum ETF aan

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft plannen aangekondigd om een exchange-traded fund (ETF) voor Ethereum (ETH) op te zetten. Dit besluit markeert een belangrijke stap in de toenemende betrokkenheid van BlackRock bij de cryptomarkt en toont het vertrouwen van de vermogensgigant in de toekomst van digitale valuta.

ethereum spot etf

De aankondiging had direct invloed op de markt: de prijs van Ethereum steeg naar een hoogte van bijna $2.100, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 3% ten opzichte van de prijs voordat het nieuws bekend werd gemaakt. Hoewel de prijs later iets terugliep, blijft het duidelijk dat de markt positief reageert op de plannen van BlackRock.

BlackRock steeds verder betrokken bij de cryptosector

BlackRock heeft de plannen voor de Ethereum ETF ingediend via een Nasdaq-aanvraag, wat betekent dat het bedrijf van plan is het product op deze Amerikaanse beurs te noteren, in afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties. Verder is bekend geworden dat de “iShares Ethereum Trust” geregistreerd is in de staat Delaware. iShares is de bekende ETF-divisie van BlackRock, wat de serieuze intenties van het bedrijf onderstreept.

BlackRock’s toenemende betrokkenheid bij de cryptosector is niet onopgemerkt gebleven. Eerder probeerde het bedrijf al een Bitcoin ETF op de markt te brengen. CEO Larry Fink, die eerder sceptisch was over cryptocurrencies, heeft zijn standpunt publiekelijk omgedraaid en is nu een uitgesproken voorstander van de digitale valuta. Zijn visie heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de stappen die BlackRock nu binnen de cryptowereld zet.

Operationele details en overwegingen van de SEC

In de aanvraag wordt Coinbase genoemd als de bewaarder van de ether die door het ETF wordt aangehouden. Dit detail is van belang omdat een marktbewakingsakkoord met Coinbase als cruciaal wordt gezien voor de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De aanvraag probeert ook mogelijke bezwaren van de SEC over het delen van toezichtgegevens voor te zijn, door te stellen dat de toezichtmechanismen die worden gebruikt voor de ether futures van de CME Group, waar al ETF’s voor bestaan, ook toereikend moeten zijn voor de voorgestelde spot ETH ETF.

Dit nieuws kan een voorbode zijn van verdere acceptatie van cryptocurrencies in de traditionele financiële wereld en zou de deur kunnen openen voor meer institutionele investeringen in de sector. Met de toenemende interesse van grote spelers zoals BlackRock, blijft de vraag hoe snel andere vermogensbeheerders zullen volgen en wat de impact zal zijn op de cryptomarkt en alle individuele cryptocurrencies.

[bitvavo-grafiek]

Mobiele versie afsluiten