- Advertisement -

BlackRock’s Bitcoin ETF overtreft Grayscale in beheerd vermogen

De afgelopen twee weken zijn positief geweest voor Amerikaanse Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF's), zoals die van Grayscale, BlackRock, en VanEck. Deze fondsen hebben een sterke netto-instroom ervaren, met maar liefst acht positieve dagen van instroom in de laatste tien dagen. Dit geeft aan dat er een hernieuwde interesse is in Bitcoin als investeringsmiddel, ondanks de recente schommelingen in de cryptomarkt.

- Advertisement -

Op 20 augustus 2024 werd een opvallende piek in de instroom geregistreerd, met een totale waarde van $88 miljoen. Dit was de hoogste instroom in twee weken tijd, wat aangeeft dat beleggers steeds meer vertrouwen krijgen in Bitcoin ETF’s. BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) speelde hierin een leidende rol, met een instroom van $55,4 miljoen. Sinds de lancering in januari heeft IBIT een totale netto-instroom van $20,5 miljard behaald, wat het tot een van de meest populaire Bitcoin ETF’s op de markt maakt.

BlackRock overtreft Grayscale

Een van de opvallende verschuivingen in de markt is dat BlackRock’s IBIT Grayscale heeft overtroffen in beheerd vermogen (AUM). Dit is opmerkelijk, aangezien Grayscale lange tijd de marktleider was in de Bitcoin ETF-sector. Sinds 1 mei heeft BlackRock geen enkele dag van netto-uitstroom meer ervaren, wat aantoont dat beleggers blijven vertrouwen op het fonds. De ARKB, een andere belangrijke speler, stond op de tweede plaats met een instroom van bijna $52 miljoen.

Toename handelsvolume Bitcoin ETF’s

Naast de positieve instroom is ook het handelsvolume van de 12 Bitcoin ETF’s gestegen. Op dinsdag bereikte het dagelijkse handelsvolume $1,35 miljard, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de $779 miljoen van de dag ervoor. Hoewel dit een bemoedigende toename is, ligt het handelsvolume nog steeds onder het niveau van afgelopen maart, toen de instroom tussen de $5 en $8 miljard varieerde. Dit laat zien dat er nog ruimte is voor groei, maar dat de markt zich langzaam herstelt.

Voortdurende uitstroom bij Ether ETF’s

Terwijl de Bitcoin ETF’s positieve resultaten laten zien, blijven de spot Ethereum ETF’s kampen met aanhoudende netto-uitstroom. Op dinsdag werd een netto-uitstroom van $6,49 miljoen geregistreerd, wat de vierde opeenvolgende dag van negatieve fondsstromen markeerde. Sinds hun lancering hebben de Ether ETF’s een totale netto-uitstroom van $440,11 miljoen gezien, wat aantoont dat de interesse in Ethereum ETF’s momenteel afneemt in vergelijking met Bitcoin.

Met de positieve ontwikkelingen in de Bitcoin ETF-markt en de uitdagingen voor Ether ETF’s, blijft het interessant om te zien hoe deze dynamiek zich de komende weken zal ontwikkelen.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten