Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Cryptobeurs Coinbase ziet de Verenigde Arabische Emiraten als wereldwijd crypto centrum

Cryptobeurs Coinbase beschouwt de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) als een potentieel wereldwijd crypto centrum en ziet het als een strategische brug tussen Europa en Azië. Ondanks de plannen voor internationale groei, benadrukte Coinbase CEO Brian Armstrong het belang van de Amerikaanse markt. Armstrong bekritiseerde echter ook het gebrek aan duidelijke regelgeving in de VS. Hij gelooft dat de VAE progressiever zijn op het gebied van crypto adoptie

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Coinbase overweegt om een internationaal centrum op te zeggen en dit crypto centrum moet op de juiste locatie zijn. Wie anders dan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) kan deze rol vervullen! Wie aan innovatie en rijkdom denkt, komt al snel uit bij het Midden-Oosten.

Ook Brian Amstrong, de CEO van cryptobeurs Coinbase, vindt dat de VAE een goede locatie voor het crypto centrum zal zijn. Eerder noemde Armstrong het Midden-Oosten als een strategische brug tussen Europa en Azië, continenten waar Coinbase in de toekomst graag wil groeien. Op dit moment komen ruim 50% van de gebruikers van Coinbase uit de Verenigde Staten, waardoor er nog een hoop groei zit in het aantal gebruikers van andere continenten.

Focus op de Amerikaanse markt en toekomstige uitdagingen

Ondanks de plannen om uit te breiden naar andere continenten, heeft Amstrong ook kenbaar gemaakt dat Coinbase de Verenigde Staten niet zal verlaten. Ook wordt de VS als een belangrijke markt beschouwd, aangezien meer dan 50% van alle Coinbase gebruikers uit de VS komt.

Echter, Armstrong heeft ook kritiek op de VS. Volgens hem is de regelgeving van het land niet duidelijk genoeg en laat de regulering van crypto ook te wensen over. Verschillende staten in de VS hebben andere regels omtrent Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en de vele andere altcoins. Armstrong vindt dat de VAE op het gebied van crypto adoptie veel vooruitstrevender is dan de VS.

Institutionele gebruikers buiten de VS als eerste aan de beurt

Armstrong zijn visie over de toekomstplannen van Coinbase komt op een opvallend moment. Kort geleden kwam het nieuws over de Coinbase International Exchange naar buiten, waarbij de cryptobeurs een platform voor institutionele gebruikers lanceerde. Dit cryptoplatform is geschikt voor internationale gebruikers, die buiten de VS opereren. Coinbase wil hiermee de vertrouwde producten en diensten van Coinbase toegankelijker maken voor gebruikers buiten de VS.

Duidelijke regelgeving van groot belang voor bedrijven

Armstrong verwacht dat in de toekomst meer bedrijven gaan kijken naar andere mogelijkheden buiten de VS en het Verenigd Koninkrijk (VK), indien beide landen geen duidelijke regelgeving ontwikkelen. Hierbij is verhuizen de meest radicale optie. Toch blijft de CEO van Coinbase vertrouwen hebben in de VS als crypto centrum, mits de regelgeving duidelijkheid zal bieden. 

Coinbase behoort tot de cryptobeurzen met de meeste gebruikers en heeft een grote naamsbekendheid. Deze populariteit komt mede door het grote assortiment van de exchange. Naast bekende cryptomunten als Dogecoin (DOGE) en Solana (SOL), zijn er ook honderden minder grote altcoins beschikbaar. Deze ruime keuze maakt Coinbase een populair platform voor met name een hoop Amerikaanse crypto-investeerders.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
BronCPI
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img