Home Laatste Crypto Nieuws SEC stelt beslissing over Bitcoin en Ether ETF’s opnieuw uit

SEC stelt beslissing over Bitcoin en Ether ETF’s opnieuw uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de toezichthouder op de financiële markten in de Verenigde Staten, heeft recentelijk aangekondigd dat ze de beslissing over twee belangrijke aanvragen in de cryptowereld uitstelt.

cryptomarkt

Het gaat hier om het uitstellen van de aanvraag van Hashdex om zijn bestaande Bitcoin futures Exchange Traded Fund (ETF) om te zetten in een Bitcoin spot ETF en de aanvraag van Grayscale voor het lanceren van een nieuwe futures-gebaseerde Ether ETF. Het uitstel komt als een verrassing voor velen in de sector en houdt de spanning in de crypto community hoog.

De ETF aanvragen van Hashdex en Grayscale

Hashdex en Grayscale, twee prominente spelers in de financiële markten, hebben in september belangrijke aanvragen ingediend bij de SEC. Hashdex wil zijn Bitcoin futures ETF omzetten in een Bitcoin spot ETF, terwijl Grayscale, een dochteronderneming van Digital Currency Group, een aanvraag heeft ingediend voor een Ether futures ETF. Beide aanvragen zouden oorspronkelijk op 17 november beoordeeld worden, maar deze deadline is nu door de SEC verschoven. Dit uitstel voedt de speculaties en verwachtingen binnen de cryptomarkt.

De crypto community wacht met ingehouden adem op de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF door de SEC. Tot op heden heeft de SEC elke poging om een dergelijk product op de markt te brengen afgewezen, wat leidt tot onzekerheid.

In 2023 hebben meer dan een dozijn bedrijven aanvragen ingediend voor het lanceren van Bitcoin spot ETF’s, en er zijn nu ook aanvragen voor vergelijkbare producten gericht op Ether. De beslissing van de SEC over deze aanvragen kan een aanzienlijke impact hebben op de toekomst van crypto.

SEC’s overwegingen en zorgen

De SEC heeft nog geen duidelijkheid gegeven over hoe zij zal beslissen over deze recente aanvragen. In het verleden waren de afwijzingen voornamelijk gebaseerd op zorgen over marktmanipulatie en het gebrek aan toezicht. Echter, aanvragers beweren dat deze zorgen inmiddels zijn aangepakt of niet langer relevant zijn, vooral na de goedkeuring van Bitcoin futures ETF’s.

Naast Hashdex en Grayscale wachten ook andere bedrijven, waaronder Franklin Templeton, op een beslissing van de SEC. Franklin Templeton staat voor een deadline van 17 november, terwijl andere bedrijven mogelijk tot 2024 moeten wachten op verdere beslissingen.

Ondanks deze vertragingen lijkt de prijs van Bitcoin stabiel te blijven, met een recente stijging van meer dan 5% tot $37.440. Dit toont aan dat, ondanks de onzekerheid en het uitstel, het vertrouwen in de cryptomarkt nog steeds sterk is.

[bitcoingrafiek]

Mobiele versie afsluiten