spot_img
- Advertisement -spot_img

Aanklacht tegen Sam-Bankman Fried wegens omkopen Chinese overheid

De aanklachten tegen SBF zijn uitgebreid. Hij wordt nu ook beschuldigd van het omkopen van leden van de Chinese overheid. Wat is er aan de hand?

- Advertisement -spot_img

De oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, is beschuldigd van het aanbieden van miljoenen dollars aan steekpenningen aan leden van de Chinese overheid. De beschuldigingen zijn opgenomen in het nieuwste, bijgewerkte aanklacht tegen Bankman-Fried door het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Sam Bankman-Fried beschuldigd van omkopen Chinese overheid

Sam Bankman-Fried, de oprichter van FTX, wordt beschuldigd van het aanbieden van miljoenen dollars aan steekpenningen aan leden van de Chinese overheid in de nieuwste criminele aanklacht tegen hem. Dit is de tweede keer dat de aanklachten tegen hem zijn bijgewerkt sinds het vallen van FTX afgelopen november. SBF wordt nu beschuldigd van samenzwering om de anti-omkopingsbepalingen van de Foreign Corrupt Practices Act (FCPA) te schenden.

De aanklacht tegen Bankman-Fried stelt dat hij een omkoping van minstens $40 miljoen heeft betaald aan één of meer Chinese regeringsleden om bepaalde rekeningen van zijn bedrijf Alameda Research terug te krijgen, die meer dan $1 miljard aan cryptocurrency bevatten en die waren bevroren door de Chinese autoriteiten. De beschuldiging tegen Bankman-Fried zijn zeer ernstig, omdat de FCPA wetgeving bevat die het verbiedt om buitenlandse overheidsfunctionarissen om te kopen om zakelijke voordelen te verkrijgen. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij worden zware boetes en zelfs gevangenisstraf krijgen.

Bankman-Fried is niet de enige FTX-medewerker die in opspraak is geraakt. Zijn voormalige chief compliance officer, Daniel Friedberg, heeft in het verleden geholpen bij het opzetten van een cover-up van een online pokerschandaal. Friedberg woont in de staat Washington en heeft verder geen directe betrokkenheid bij de huidige aanklachten tegen Bankman-Fried.

Rechtszitting gepland op 30 maart

Er staat op 30 maart een rechtszitting gepland om de juridische kwesties rond Bankman-Fried te bespreken. Het is onduidelijk wat de uitkomst zal zijn, maar het is duidelijk dat de beschuldigingen tegen hem en de andere FTX-medewerkers die bij het bedrijf zijn betrokken, zeer ernstig zijn.

Het is belangrijk om op te merken dat deze beschuldigingen nog steeds niet bewezen zijn en dat Bankman-Fried onschuldig wordt geacht totdat het tegendeel is bewezen. Het is echter wel verontrustend dat de oprichter van een ooit zo grote en vertrouwde crypto exchange wordt beschuldigd van het aanbieden van steekpenningen aan Chinese regeringsleden om zijn bedrijf te beschermen. Dit roept vragen op over de integriteit van de cryptomarkt en benadrukt het belang van transparantie en naleving van regelgeving in de industrie.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Gijs Ooijen
Gijs Ooijen
Gijs heeft al jaren ervaring binnen de cryptomarkt. Hij weet niet alleen veel over cryptocurrencies en het verhandelen ervan, maar beschikt ook over kennis over de blockchaintechnologie. Deze kennis zet hij graag in om jou te voorzien van het laatste crypto nieuws.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img