Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Binance geeft aan niet blootgesteld te zijn aan Silicon Valley Bank

Na de problemen bij Silicon Valley Bank is er chaos ontstaan in de cryptowereld. Binance geeft nu aan wellicht een bank te gaan kopen. Wat is er aan de hand?

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

De wereld van crypto is constant in beweging en er zijn recentelijk enkele ontwikkelingen geweest bij Binance, de grootste crypto exchange op de markt. CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao heeft gereageerd op de problemen met Silicon Valley Bank (SVB) en heeft aangegeven dat Binance mogelijk een bank gaat kopen om de blootstelling aan externe risico’s te verminderen. Wat is er precies aan de hand? Dat lees je in dit artikel.

Binance ontkent blootstelling aan Silicon Valley Bank

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, heeft laten weten dat het geen blootstelling heeft aan Silicon Valley Bank (SVB), een bank die bekend staat om zijn crypto vriendelijke beleid. Dit nieuws komt nadat de aandelen van SVB een aantal dagen terug ineens flink daalde na slecht nieuws over de bank. Verschillende andere crypto bedrijven, waaronder Coinbase en Crypto.com, hebben besloten om geen ondersteuning meer te bieden voor conversies van USDC, een veelgebruikte stablecoin, als gevolg van problemen bij SVB, waar USDC aan blootgesteld was.

Binance heeft ook aangekondigd dat het de automatische conversie van USDC naar Binance USD (BUSD) heeft opgeschort vanwege de hoge instroom aan vraag. In een recente tweet bevestigde CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao dat hij gelooft dat Circle, de uitgever van USDC, niets heeft gedaan om BUSD te schaden.

Binance overweegt een bank over te nemen

Als reactie op de problemen met crypto vriendelijke banken heeft CZ aangegeven dat Binance mogelijk banken gaat kopen. In het verleden heeft Binance al geïnvesteerd in traditionele instellingen, waaronder Forbes en de Twitter overname van Elon Musk. Kraken heeft ook aangegeven dat het van plan is om een bank te openen, en crypto vriendelijke banken hebben de aandacht getrokken na de ineenstorting van FTX en het falen van SVB en Silvergate.

CZ lijkt te geloven dat het hebben van een eigen bank de blootstelling van Binance aan problemen met externe partijen zoals SVB kan verminderen. Het is nog onduidelijk hoe serieus Binance is over deze plannen en of het daadwerkelijk zal investeren in een bank. Het is echter duidelijk dat CZ en Binance op zoek zijn naar manieren om hun blootstelling aan risico’s te verminderen en hun positie in de cryptomarkt te versterken.

Live Binance Coin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Gijs Ooijen
Gijs Ooijen
Gijs heeft al jaren ervaring binnen de cryptomarkt. Hij weet niet alleen veel over cryptocurrencies en het verhandelen ervan, maar beschikt ook over kennis over de blockchaintechnologie. Deze kennis zet hij graag in om jou te voorzien van het laatste crypto nieuws.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img