- Advertisement -

Binance voert zevende LUNC token burn uit, verwijdert miljarden uit de circulatie

- Advertisement -

Zojuist heeft Binance een enorme hoeveelheid LUNC tokens uit de circulatie weten te halen, door de aangekondigde token burn. Dit is de zevende keer dat het crypto platform bijdraagt aan het verkleinen van de totale hoeveelheid LUNC tokens. Bij deze token burn zijn er 8,85 miljard LUNC tokens naar het burn adres gestuurd. Deze hoeveelheid tokens lijkt enorm veel, maar in totaal zijn er ruim 5 biljoen LUNC tokens.

Door deze token burn van Binance komt de totale hoeveelheid geburnde tokens op 29 miljard LUNC tokens. De cryptobeurs van Changpeng Zhao (CZ) levert hiermee de grootste bijdrage aan het verkleinen van LUNC’s totale hoeveelheid tokens. De hoeveelheid tokens die uit de circulatie worden gehaald komen voort uit de kosten die gebruikers van Binance maken voor het verhandelen van LUNC.

Waarom is Binance zoveel LUNC tokens aan het burnen?

Op november 2022 heeft Binance besloten om niet meer wekelijks tokens te burnen, maar om dit een maandelijkse gewoonte te maken. Op deze manier is het voor de cryptobeurs beter te organiseren. Binance is niet de enige beurs die meedoet aan de token burn van LUNC tokens, maar wel het grootste crypto platform die participeert. Niet alleen is Binance wereldwijd de grootste cryptobeurs, maar ook grootste tokenburner van LUNC. In totaal is Binance verantwoordelijk voor meer dan 50% van alle LUNC tokens die op deze manier uit de circulatie worden gehaald.

Wat zijn de effecten van de LUNC token burn?

Na de token burn van Binance is de koers van LUNC in korte tijd met ruim 10% gestegen, maar deze opwaartse koersbeweging heeft de altcoin niet vast kunnen houden. Naast de koersstijging steeg het handelsvolume in de afgelopen 24 uur. Deze nam met 100% toe, wat betekent dat de interesse onder crypto handelaren in de afgelopen 24 uur toenam. 

Niet de eerste token burn van Binance

Voor Binance was deze token burn niet de eerste keer. Op 1 december 2022 verbrandde het cryptoplatform ongeveer 6,5 miljard LUNC tokens. In totaal zijn er door Binance 29 miljard LUNC tokens uit de circulatie gehaald door de token burn. Hierdoor komt de totale hoeveelheid LUNC tokens die door verschillende crypto platformen uit de circulatie worden gehaald op 48,5 miljard LUNC tokens. De deelnemende cryptobeurzen sturen deze tokens naar het burn adres van de Terra Luna Classic en het bedrijf achter het token haalt de betreffende tokens vervolgens zelf uit de circulatie.

- Advertisement -
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten