Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Bitcoin (BTC) richting $100.000 in 2024 volgens Standard Chartered bank

De Britse bankgigant Standard Chartered heeft onlangs voorspeld dat Bitcoin (BTC) aan het einde van 2024 de magische grens van $100.000 zal bereiken. Dit is niet de eerste keer dat de bankengroep deze voorspelling doet, aangezien het onderzoeksteam van de bank in september 2021 met hetzelfde koersdoel kwam.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

De bankengroep Standard Chartered heeft bekendgemaakt dat zij tegen het einde van 2024 een nieuwe all-time high voor Bitcoin (BTC) zien gebeuren. Hierbij vermeldt het Britse bedrijf dat Bitcoin de magische grens van $100.000 zou kunnen bereiken. Dit zou betekenen dat de prijs van de grootste cryptomunt van het moment voor het eerst zal bestaan uit zes cijfers.

Standard Chartered is een Britse bankengroep, die voornamelijk in Afrika, Azië en het Midden-Oosten actief is. Met meer dan 800 miljard dollar aan activa onder hun naam kun je stellen dat deze Britse bankiers het een en ander weten van de financiële wereld. Hun vermogen is hierdoor hoger dan de totale marktkapitalisatie van Bitcoin zelf, die vandaag een waarde van ruim 500 miljard dollar vertegenwoordigt.

Hoe kan Bitcoin de magische grens van $100.000 bereiken?

De prijsvoorspelling is door de onderzoeksafdeling van Standard Chartered. Geoff Kendrick, hoofd onderzoek digitale activa van de bank, denkt dat het bereiken van $100.000 door verschillende factoren kan komen. De bancaire onzekerheid kan hier een grote rol in spelen, maar ook de stabilisatie van risicovolle activa. Daarnaast is het stoppen, en mogelijk zelfs afbouwen, van de renteverhogingen een belangrijke ontwikkeling.

Echter, naast de katalysatoren die kunnen zorgen voor positieve prijsactie, zijn er ook enkele kritische noten. Doordat er een hoop onrust in de financiële wereld is, zoeken steeds meer mensen naar een alternatief. Hierbij is het in eerste instantie belangrijk dat de betreffende alternatieven meer stabiliteit kunnen bieden. De koers van Bitcoin is echter behoorlijk volatiel, waardoor de prijsschommelingen niet de stabiliteit van iemands vermogen kunnen waarborgen.

Standard Chartered heeft eerder al een $100.000 Bitcoin voorspeld

$100.000 in 2024 is niet de eerste voorspelling van Standard Chartered. Hetzelfde bedrag kwam ook naar voren toen de Britse bank in september 2021 een voorspelling voor de eerste maanden van 2022 maakte. Standard Chartered was hiermee niet de enige partij die deze mijlpaal op korte termijn verwachtte, ook veel andere crypto-investeerders en analisten voorzagen eenzelfde koersstijging in Bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Ook neerwaartse koersvoorspellingen heeft Standard Chartered recentelijk nog uitgebracht. In december 2022 voorspelde de Britse bank dat de waarde van Bitcoin zou kunnen instorten tot $5.000. Tot nu toe is deze voorspelling nog geen waarheid en is de voorlopige bodem van BTC iets boven de $15.000 gevestigd. De cryptowinter is echter nog niet voorbij, dus de voorspelling kan nog niet volledig worden afgeschreven.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img