spot_img
- Advertisement -spot_img

Bitcoin (BTC) technische analyse: Wat gaat BTC volgende week doen?

Veel crypto handelaren hoopten dat de opwaartse trend van maart en april zich zo voortzetten richting de rest van het jaar. In werkelijkheid ondervindt de Bitcoin koers op dit moment moeilijkheden. Het is de bulls deze week niet gelukt om de prijs te laten stijgen, want de afgelopen zeven dagen is de koers met 1,31% gedaald.

- Advertisement -spot_img

De afgelopen week is de Bitcoin koers gedaald, maar mogelijk stijgt deze volgende week wel. Om daar meer inzicht in te krijgen kijken we naar de Bitcoin technische analyse. Op basis daarvan kunnen we een koersverwachting voor de komende weken doen.

Technische prijsanalyse Bitcoin koers

De Bitcoin koers staat momenteel op $26.417. Het sentiment rondom Bitcoin wordt als bearish beschouwd, wat inhoudt dat er algemeen pessimisme heerst over de prijsontwikkeling. Zo geven van de 29 technische indicatoren 19 een bearish signaal af, wat duidt op pessimistische verwachtingen voor de prijsontwikkeling van Bitcoin.

De 50-daags SMA (Simple Moving Average) staat op $28.281 en geeft al 18 dagen een koopsignaal af. Dit suggereert dat Bitcoin de afgelopen tijd een opwaartse trend heeft laten zien. Ook de 200-daags SMA, die staat op $22.667, geeft al 132 dagen een koopsignaal af. Dit geeft aan dat Bitcoin op de langere termijn een positieve trend vertoont. De 14-daagse RSI (Relative Strength Index) staat op 38,90. Dit ligt onder het neutrale niveau van 50, maar nog niet in het oversold-gebied, wat kan wijzen op een verdere neerwaartse druk.

Het momentum (10) staat op 0568,54 en geeft een verkoopsignaal af. De VWMA (Volume Weighted Moving Average) (10) staat op 26.957,82 en geeft eveneens een verkoopsignaal af. De Hull Moving Average (9) staat op 26.801,69 en geeft ook een verkoopsignaal af. Deze indicatoren kunnen wijzen op een mogelijke toename van de neerwaartse druk.

Support- en weerstandniveau’s BTC

Belangrijke supportniveau’s voor Bitcoin zijn $25.893, $25.449 en $24.785. Dit zijn niveau’s waarop er historisch gezien veel koopinteresse was en waar de prijs mogelijk kan stabiliseren. Belangrijke weerstandsniveau’s zijn $27.001, $27.666 en $28.110. Dit zijn niveau’s waarop er historisch gezien veel verkoopdruk was en waar de prijs mogelijk moeilijkheden kan ondervinden om verder omhoog te gaan.

Bitcoin koersverwachting voor mei en juni 2023

De technische prijsanalyse is natuurlijk maar een onderdeel van de bredere BTC marktanalyse. Voor het uitvoeren van een prijsverwachting kijken analisten ook naar andere aspecten. Op basis daarvan kunnen ze de Bitcoin koers voor de komende weken voorspellen.

Verschillende crypto analisten verwachten dat de Bitcoin koers een prijs van $28.228 op 31 mei 2023 bereikt. Vanaf de huidige koers betekent dat een stijging van 6,6%. Deze stijgende lijn zou zich in juni 2023 blijven voortzetten. Crypto analisten denken dat Bitcoin in juni een maximum-prijs van $29.106 kan bereiken. Zo’n stijging zou beleggers een rendement van 10,5% opleveren.

Verschillende indicatoren wijzen op prijsstijgingen, en veel analisten kunnen zich hierin vinden. Toch is er volgens deze analisten ook meer vertrouwen in de cryptomarkt nodig. Hoe positief de verwachtingen ook zijn, ze bieden nooit garantie voor de toekomst. Doe daarom altijd zelf onderzoek en beleg geen geld dat je niet kunt missen.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img