Home Bitcoin Nieuws Bitcoin in exchange wallets stijgt snel: Wijst op een mogelijke pauze in...

Bitcoin in exchange wallets stijgt snel: Wijst op een mogelijke pauze in bull markt

De hoeveelheid Bitcoin (BTC) die wordt bewaard in wallets van centrale crypto exchanges is de laatste tijd aanzienlijk toegenomen. Dit fenomeen, dat het snelste groeitempo sinds mei 2023 laat zien, kan wijzen op een mogelijke pauze in de huidige bull markt.

bitcoin technische analyse

Volgens recente gegevens van Glassnode, een bedrijf gespecialiseerd in blockchain analyse, is de netto positieverandering van Bitcoin op exchanges op zondag gestegen tot een indrukwekkende 31.382,43 Bitcoin, omgerekend ongeveer $1,16 miljard. Dit is het hoogste niveau sinds 11 mei 2023 en brengt het totale saldo op exchanges op een totaal van 2,35 miljoen Bitcoin.

Wat betekent de instroom van Bitcoin naar exchange wallets?

Deze instroom van Bitcoin in exchange wallets wordt vaak geïnterpreteerd als een indicatie dat beleggers mogelijk hun bezittingen willen verkopen. Dit kan leiden tot verhoogde verkoopdruk op de markt. Een andere mogelijkheid is dat beleggers hun Bitcoin willen gebruiken als onderpand in futures- en optiemarkten. In tegenstelling tot instroom, wordt een uitstroom van Bitcoin uit exchanges meestal gezien als een teken van accumulatie, waarbij beleggers hun bezit aan Bitcoin vergroten.

Sinds begin november is er een consistente positieve netto positieverandering van Bitcoin op exchanges waargenomen. Historisch gezien hebben dergelijke trends vaak geleid tot een tijdelijke pauze in de bull markt of zelfs tot prijscorrecties.

De recente toename kan echter ook worden geïnterpreteerd als hernieuwd vertrouwen van beleggers in centrale exchanges. Dit vertrouwen was eind vorig jaar aangetast na de ineenstorting van de FTX exchange, wat leidde tot een trend waarbij beleggers hun Bitcoin van exchanges haalden en in eigen beheer namen.

Recente prestaties van Bitcoin

Ondanks deze ontwikkelingen blijft de prijs van Bitcoin relatief stabiel. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $37.190, volgens de data van CoinMarketCap. ’s Werelds grootste cryptocurrency bereikte afgelopen nacht nog een hoogtepunt van $37.517, mogelijk aangedreven door de overwinning van BTC-supporter Javier Milei in de Argentijnse presidentsverkiezingen.

Over de afgelopen maand heeft Bitcoin een indrukwekkende stijging van 7,5% laten zien, voortbouwend op een stijging van 28% in oktober. Het vertrouwen in Bitcoin nam toe door geruchten over een mogelijke goedkeuring van de Bitcoin spot ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ondanks dat er nog geen daadwerkelijke goedkeuring was, steeg de prijs van Bitcoin wel door het nieuws.

Huidige ontwikkelingen in de markt kunnen een grote invloed hebben op de toekomstige koers van Bitcoin. Het is voor beleggers daarom extra belangrijk om het crypto nieuws in de gaten te houden, om kansen zo snel mogelijk te kunnen pakken.

[bitcoingrafiek]

Mobiele versie afsluiten