Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Cardano implementeert update voor decentralisatie: P2P ondersteuning versterkt blockchain netwerk

Cardano's succesvolle update heeft gezorgd voor meer decentralisatie, doordat het blockchain netwerk is versterkt met P2P-ondersteuning. Deze eenvoudige update maakt het ecosysteem veiliger en geeft gebruikers meer controle. Ontdek in dit artikel hoe de Cardano koers reageerde op de ontwikkelingen!

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Het is Cardano (ADA) gelukt om een nieuwe update te implementeren in het blockchain platform van het bedrijf. Deze update heeft betrekking op de nodes van de blockchain, waarbij de versie 1.35.6 succesvol is uitgebracht. Dankzij deze update is het netwerk van Cardano een stuk decentraler geworden, doordat er een peer-to-peer (P2P) ondersteuning is toegevoegd. Hierdoor is het voor nodes eenvoudiger om verbinding te maken en niet afhankelijk te zijn van een centrale server of protocol.

Eenvoudige update zorgt voor beter ecosysteem

Dankzij deze verbetering is het ecosysteem van Cardano een stuk veiliger geworden, doordat de centrale invloed nog meer beperkt is geworden. De update kan in eerste instantie zeer technisch lijken, maar het resultaat is zeer duidelijk en simpel. Om de P2P-ondersteuning in te schakelen hoeven gebruikers alleen maar de instelling ‘EnableP2P’ akkoord te geven en het configuratiebestand bij te werken. De oude verbindingsmethode blijft beschikbaar voor gebruikers die hier de voorkeur voor hebben, waardoor gebruikers kunnen kiezen.

Cardano benadrukt belang decentralisatie in turbulente tijden voor crypto en bankwezen

Het verbeteren van de decentralisatie komt voor Cardano op een goed moment. De afgelopen maanden hebben diverse centrale partijen laten zien wat de gevolgen van gecentraliseerde macht is. De vele cryptohandelaren die slachtoffer zijn geworden van bijvoorbeeld Celsius Network, FTX of BlockFi hebben aan den lijve ondervonden wat de gevolgen kunnen zijn.

Daarnaast doet de huidige bancaire onrust denken aan eerdere gebeurtenissen, zoals de ondergang van Lehman Brothers en het faillissement van Cypriotische banken. Net als de gecentraliseerde crypto platformen zijn banken ook centrale partijen die fungeren als tussenpersoon. Op beide platformen heb je niet de volledige controle over je eigen vermogen, wat tevens het fundament onder het ontwikkelen van Bitcoin (BTC) is geweest.

Cardano profiteert van de ontwikkelingen: ADA koers stijgt

Decentralisatie geeft gebruikers meer controle en steeds meer mensen ontdekken dit voordeel van de blockchaintechnologie en decentralisatie. Dit is ook terug te zien in de koers van ADA, die de afgelopen week zeer volatiel was. Vandaag noteerde ADA een positieve koersbeweging van ongeveer 7%, terwijl de koers eerder deze week met zo’n 20% steeg. Hierdoor steeg de koers van ADA harder dan bijvoorbeeld Shiba Inu (SHIB), Ripple (XRP) en Uniswap (UNI). Naast het goede nieuws voor Cardano was deze koersbeweging mede te danken aan de koers van Bitcoin, die deze week eveneens explosief steeg.

Live Cardano Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img