Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Cardano maakt de eerste wrapped Bitcoin en krijgt toegang tot markt van 435 miljard dollar

Cardano heeft met succes zijn eerste wrapped Bitcoin, genaamd cBTC, gelanceerd op zijn netwerk, in navolging van Ethereum's Wrapped Bitcoin (WBTC) in 2019. In tegenstelling tot WBTC heeft cBTC geen gecentraliseerde custodian nodig. Deze ontwikkeling kan mogelijk de liquiditeit voor Cardano vergroten, omdat Bitcoin-houders hun Bitcoin kunnen overbrengen naar het Cardano-netwerk.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Cardano (ADA) heeft voor de nodige opschudding gezorgd op de cryptomarkt, met een prestatie die een enorme verbetering van het ecosysteem laat zien. Volgens AnetaBTC heeft Cardano met succes de eerste wrapped versie van Bitcoin op het Cardano netwerk gekregen. Deze verpakte versie van Bitcoin wordt cBTC genoed. Hiermee is volgt Cardano zijn concurrent Ethereum (ETH), die in 2019 van start ging met wrapped Bitcoin (WBTC). Echter, voor cBTC is geen gecentraliseerde bewaarder nodig, terwijl dit voor WBTC wel het geval is.

Wrapped BTC op het Cardano netwerk met behulp van cBTC

Deze ontwikkeling kan zeer goed nieuws voor Cardano zijn, aangezien cBTC kan zorgen voor een toename aan liquiditeit. Begin maart schommelt de marketcap van Bitcoin rond de 435 miljard dollar, dat in potentie naar het ecosysteem van Cardano kan vloeien. Dit komt doordat Bitcoin bezitters hun Bitcoin over kunnen zetten van het Bitcoin netwerk naar het Cardano netwerk. Dit is doorgaans niet mogelijk omdat beide netwerken los van elkaar opereren, maar door het wrappen van Bitcoin is het mogelijk.

Volgens de informatie zouden gebruikers hun Cardano adres moeten toevoegen aan de Bitcoin transactie metadata en een storting doen om een cBTC te kunnen creëren. Deze wordt dan verwerkt en bevestigd door de AnetaBTC. De cBTC wordt vervolgens aangemaakt en naar de betreffende Cardano portemonnee van de gebruiker gestuurd, nadat de Bitcoin transactie is bevestigd.

Veel activiteit op het Cardano netwerk

AnetaBTC is het eerste project dat Bitcoin op het Cardano netwerk mogelijk heeft gemaakt. Het realiseren van deze plannen is een proces van vele maanden geweest. In maart 2022 kondigde AnetaBTC middels een roadmap deze plannen al aan. Na deze publicatie heeft het team van AnetaBTC niet stilgezeten en in januari 2023 werden er testen op het testnet uitgevoerd. Dit resulteerde in een succesvolle test om wrapped Bitcoin op het Ergo platform te krijgen. Ergo is een smart contract platform wat gebruik maakt van de technologie van Cardano.

Deze maand wil AnetaBTC naar buiten komen met het openbare testnet van Cardano en ook de audit afronden. Niet alleen op het gebied van wrapped BTC is er veel activiteit op het Cardano netwerk, maar ook andere statistieken wijzen erop. Zo zijn er al meer dan 1.209 projecten die op het netwerk aan het bouwen zijn en heeft de blockchain meer dan 62 miljoen transacties bereikt.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img