Home Laatste Crypto Nieuws CFTC klaagt Binance aan en eist permanent verbod op handel en registratie

CFTC klaagt Binance aan en eist permanent verbod op handel en registratie

Zowel Binance als de CEO Changpeng Zhao zijn aangeklaagd door de Amerikaanse CFTC. Wat is er precies aan de hand? En wat zijn de mogelijke gevolgen voor de cryptomarkt?

Binance wordt aangeklaagd

De Commodity Future Trading Commission (CFTC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen crypto exchange Binance en enkele van de leidinggevenden. Binance wordt onder andere beschuldigd van ongeregistreerde handel in grondstoffen tot het niet voldoen aan antiwitwasregels. Dit kan mogelijk ernstige gevolgen hebben voor het bedrijf en zijn leiders, en het onderstreept de toenemende druk van toezichthouders op de crypto industrie.

CFTC klaagt Binance en CEO Changpeng Zhao aan

De Commodity Future Trading Commission heeft een civiele klacht ingediend tegen Binance, zijn oprichter en CEO Changpeng Zhao en voormalig CCO Samuel Lim, in de Amerikaanse federale rechtbank. De klacht beschuldigt Binance van ongeregistreerde effectenhandel in de Verenigde Staten en het niet tegengaan van witwassen op zijn platform, wat kan leiden tot strafrechtelijke vervolging. De klacht komt nadat er ook al problemen waren in het Verenigd Koninkrijk.

De CFTC is op zoek naar gerechtelijke bevelen die Binance, zijn dochterondernemingen en leidinggevenden kunnen verbieden om deel te nemen aan de Amerikaanse handel en teruggave van salarissen, winsten en andere voordelen.

Interne chatlogs, geciteerd door de CFTC, suggereren dat Binance mogelijk transacties heeft gefaciliteerd voor georganiseerde misdaad en terroristische organisaties. De IP-adrescompliancecontroles van Binance waren niet effectief in het voorkomen van klanten uit beperkte gebieden, waaronder de Verenigde Staten, vanwege het gebruik van VPN’s om hun locaties te verbergen.

Binance is het niet eens met de aanklacht en beweert al meer dan twee jaar te hebben samengewerkt met de CFTC. Binance is momenteel ook onderwerp van onderzoek door de Department of Justice (DOJ).

Het is momenteel onduidelijk of de Securities and Exchange Commission (SEC) eigen aanklachten zal indienen naar aanleiding van de onderzoeken naar Binance USD (BUSD), een stablecoin op de markt gebracht door Binance.

Mogelijke gevolgen voor Binance

De civiele klacht van de CFTC tegen Binance en zijn leidinggevenden heeft mogelijk ernstige gevolgen voor het bedrijf. De CFTC heeft de bevoegdheid om sancties op te leggen aan bedrijven en individuen die betrokken zijn bij ongeregistreerde effectenhandel. Het kan ook strafrechtelijke aanklachten aanbevelen aan het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Als de DOJ besluit om strafrechtelijke aanklachten tegen Binance in te dienen, kan het bedrijf mogelijk worden geconfronteerd met aanzienlijke boetes en zelfs de mogelijkheid van gevangenisstraf voor individuen die betrokken zijn bij illegale activiteiten op het platform.

Binance zou ook kunnen worden gedwongen om zijn activiteiten in de Verenigde Staten te staken als gevolg van de klachten van de CFTC. Dit zou grote gevolgen kunnen hebben voor de cryptomarkt in zijn geheel.

[bitcoinkoers]

Mobiele versie afsluiten