spot_img
- Advertisement -spot_img

ChatGPT oprichter haalt 115 miljoen dollar op voor het op AI-bots gerichte Worldcoin cryptoproject

Sam Altman, oprichter van ChatGPT en Worldcoin, heeft 115 miljoen dollar opgehaald voor het op AI-bots gerichte cryptoproject. Worldcoin richt zich op het ontwikkelen van een plastic bol waarmee volwassenen hun persoonlijkheid kunnen verifiëren en in ruil daarvoor crypto tokens ontvangen als mogelijke vervanging van traditionele inkomens.

- Advertisement -spot_img

Nadat OpenAI onlangs de wereld verraste met de AI chatbot ChatGPT, is oprichter Sam Altman alweer aan het werken aan een nieuw project. Altman is de oprichter van zowel Worldcoin als ChatGPT. Nadat de opkomst van ChatGPT zorgde voor een ware revolutie op technologisch gebied, sloeg deze hype al snel over op de cryptomarkt.

Dit resulteerde in diverse meme coins, die profiteerden van de hype omtrent AI. Daarnaast zijn diverse cryptoprojecten op een serieuze manier bezig om kunstmatige intelligentie en blockchain met elkaar te combineren en Worldcoin (WDC) behoort tot deze categorie. In totaal heeft het cryptoproject 115 miljoen dollar opgehaald. De in Silicon Valley opererende Altman heeft hiermee een grote stap gezet in het bouwen van een nieuw product dat wereldwijde bekendheid al vergaren.

Vervanging van traditionele inkomsten dankzij Worldcoin

Het project verwacht dat AI-bots in de toekomst niet van mensen te onderscheiden zijn, waardoor de automatisering steeds meer zal plaatsvinden. Deze ontwikkeling kan een ontwrichtend effect op de wereldeconomie hebben, met alle gevolgen van dien. Zonder inkomen is het voor de meeste mensen immers lastig overleven en overheden kunnen ook niet miljarden mensen structureel financieel ondersteunen.

Om dit probleem op te lossen is Worldcoin bezig met het ontwikkelen van een plastic bol. Volwassenen kunnen deze bol scannen om hun persoonlijkheid te verifiëren. In ruil voor deze handeling kan de betreffende scanner crypto tokens ontvangen. Deze tokens zouden een vervanger van traditionele inkomens kunnen zijn.

Investeerders hebben interesse in het AI-tijdperk

De plannen van Worldcoin zijn vernieuwend en wekken daardoor de interesse van verschillende investeerders. Het AI-tijdperk is aangebroken en het beschermen van iemands privacy wordt hierdoor een grote uitdaging. Worldcoin is onderdeel van het AI-tijdperk en maakt het mogelijk om een financieel voordeel uit deze ontwikkeling te halen. De financieringsronde van 115 miljoen dollar was daarom al snel een groot succes. Verschillende durfkapitalisten maakten gebruik van deze financieringsronde, waaronder Bain Capital Crypto en Distributed Global.

Worldcoin gaat in de toekomst voor decentralisatie

De oprichters van Worldcoin hebben in een eerder stadium aangegeven dat het project bedoeld is voor de lange termijn. Hierbij zal het decentrale karakter aanwezig zijn, doordat er in de toekomst een volledig gedecentraliseerd systeem moet komen. Op dit moment wordt het project beheerd door Tools for Humanity, maar in de toekomst zal de controle worden overgedragen naar een stichting zonder winstoogmerk.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img