spot_img
- Advertisement -spot_img

Crypto wallet bedrijf Ledger haalt $108 miljoen op bij investeerders!

Ledger, de bekendste hardware wallet aanbieder voor cryptocurrency's, heeft $108 miljoen opgehaald in een financieringsronde. Met deze toevoeging heeft het Franse bedrijf bijna $500 miljoen aan kapitaal opgehaald en wordt het nu gewaardeerd op $1,41 miljard. Oude en nieuwe investeerders, waaronder bekende bedrijven als Morgan Creek en VaynerFund, hebben bijgedragen aan deze financieringsronde en tonen vertrouwen in de toekomst van Ledger.

- Advertisement -spot_img

Zojuist heeft Ledger voor $108 miljoen opgehaald bij investeerders. Het Franse bedrijf is de meest bekende crypto hardware wallet aanbieder en veel investeerders investeren daarom maar al te graag in het bedrijf. Dit is niet de eerste financieringsronde van Ledger. In 2021 werd er voor $385 miljoen opgehaald, wat omgerekend zo’n €356 miljoen is.

Met de toevoeging van de laatste financieringsronde heeft Ledger voor bijna $500 miljoen aan kapitaal opgehaald. Deze ronde wordt ook wel de uitbreidingsronde genoemd en zorgt ervoor dat het bedrijf Ledger nu $1,41 miljard waard is. Dit is een enorm hoge waardering, waar menig altcoin jaloers op zou zijn! Bekende cryptocurrency’s, zoals Decentraland (MANA) en Chiliz (CHZ), hebben een marketcap die lager is dan de waardering van Ledger.

Zowel oude als nieuwe investeerders zijn van de partij

Tijdens de financieringsronde heeft Ledger een hoop nieuwe financiers weten aan te trekken. Onder deze nieuwe investeerders zijn ook bekende bedrijven als True Global Ventures, Digital Finance Group en VaynerFund te vinden. Daarnaast hebben meerdere investeerders opnieuw in de hardware wallet aanbieder geïnvesteerd, wat vertrouwen geeft voor de toekomst van het bedrijf. Tot deze groep investeerders behoren bekende bedrijven als Morgan Creek en Cité Gestion Private Bank.

Veilig investeren in crypto met een Ledger wallet

Wanneer je crypto koopt op een cryptobeurs, is het handig om deze naar je Ledger te versturen. Op deze manier heb je zelf alle controle over je investering en ben je niet afhankelijk van een cryptobeurs. Voor de meest bekende cryptocurrency’s geldt dat zij op de Ledger kunnen worden opgeslagen, zoals bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) of Shiba Inu (SHIB). Ledger is de bekendste aanbieder van hardware wallets, waar je op een veilige manier je coins en tokens op kunt slaan. Deze wallet is gelinkt  aan een fysieke USB-sleutel, waardoor je offline je crypto vermogen kunt bewaren. Hierdoor is het voor oplichters een stuk lastiger om jouw cryptocurrency’s te stelen.

Steeds meer investeerders kopen een Ledger

Net als vele altcoins, zoals Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Dogecoin (DOGE), behoort Ledger tot de oudgedienden op de cryptomarkt. Het bedrijf werd in 2014 opgericht en bestaat bijna 10 jaar. In al deze jaren heeft het bedrijf ruim 6 miljoen apparaten verkocht en de verkoop van Ledgers vertraagt niet. Door ingrijpende gebeurtenissen, zoals het FTX debacle, zien steeds meer cryptoliefhebbers de waarde van een Ledger wallet in. Het bedrijf verkocht een miljoen apparaten tussen juni 2022 en februari 2023, wat de toenemende populariteit van de crypto wallet aantoont.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img