spot_img
- Advertisement -spot_img

Ethereum (ETH) aanbod op cryptobeurzen is nog nooit zo laag geweest als in 2023!

Het aanbod van Ethereum (ETH) op cryptobeurzen is in 2023 tot een nieuw diepterecord gedaald, met slechts 10,3% van alle ETH-tokens die op exchanges worden bewaard. Deze afname van ETH-tokens op exchanges kan bullish zijn voor de prijs van Ethereum en in dit artikel kun je ontdekken waarom!

- Advertisement -spot_img

In de afgelopen jaren was het Ethereum (ETH) aanbod op cryptobeurzen behoorlijk aan het afnemen, maar in 2023 heeft het aantal ETH op exchanges nieuwe all-time lows gemaakt. Het nieuwe diepterecord betekent dat er nog maar 10,3% van alle ETH tokens op cryptobeurzen wordt bewaard. Dit enorm lage percentage is het laagste percentage in de afgelopen 8 jaar dat de cryptocurrency op de cryptomarkt beschikbaar is.

Het percentage van 10,3% is gebaseerd op alle Ethereum tokens die tijdens de meting in de exchange wallets van de gecentraliseerde cryptobeurzen liggen opgeslagen. Wanneer er minder ETH tokens in deze wallets liggen opgeslagen, is de kans groot dat deze tokens op de beurs verkocht zijn en van het betreffende platform afgehaald zijn. Wanneer dit dagelijks gebeurt, kan dit bullish zijn voor de prijs van Ethereum. Het kan namelijk bevestigen dat veel crypto-investeerders ETH Kopen en er accumulatie plaatsvindt op de cryptomarkt.

Meten is weten!

Het uitvoeringen van metingen kan niet alleen aangeven of tokens van cryptobeurzen wordt gehaald, maar ook het tegenovergestelde. Wanneer er een stijging in het aantal ETH tokens in exchange wallets te zien is, kan dit betekenen dat crypto-investeerders hun tokens op crypto platformen storten. Deze ontwikkeling kan juist een bearish effect op de koers van ETH hebben.

Echter is het ook mogelijk dat mensen om andere redenen ETH tokens op een cryptobeurs deponeren. Veel cryptobeurzen bieden bijvoorbeeld staking aan, waardoor je extra rendement over je investering kunt maken door je coins op een platform vast te zetten. Daarnaast zijn er zelfs exchanges, zoals bijvoorbeeld Bitvavo, waar je zonder je ETH tokens vast te zetten crypto kunt staken.

Waarom verdwijnt er steeds meer Ethereum van cryptobeurzen?

Doordat er in 2022 enorm veel onzekerheid op de cryptomarkt was, kozen steeds meer crypto-investeerders voor meer controle. Het jaar 2022 is, samen met de Mt. Gox ramp, het beste jaar om aan te tonen dat het belangrijk is om je eigen cryptocurrency’s te bewaren in je eigen wallets.

Dit komt doordat diverse crypto platformen in 2022 failliet gingen, waardoor crypto-investeerders niet meer bij hun cryptocurrency’s konden. De betreffende cryptomunten waren immers opgeslagen op de gecentraliseerde exchanges, die de coins bewaarden in hun eigen wallets en hierdoor alle controle hadden.

Een harde maar leerzame les

Veel investeerders hun zagen vermogen op bijvoorbeeld FTX, BlockFi of Celsius Network verdwijnen. Dit was voor veel mensen een harde les. Veel investeerders zijn in de afgelopen jaren pas begonnen met het investeren in crypto en waren niet bekend met deze risico’s. Om ervoor te zorgen dat je zelf niet de dupe wordt, is het belangrijk dat je handelt via een gedecentraliseerde exchange (DEX) of alle tokens bewaard in je eigen software of hardware wallet.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img