Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Ethereum (ETH) koers boven de $10.000 en VanEck voorspelt wanneer!

VanEck, een wereldwijde vermogensbeheerder, voorspelt in een recent rapport dat Ethereum (ETH) in de toekomst een koers boven de $10.000 zal bereiken, met een verwachte waarde van $11.800 tegen 2030. Het rapport benadrukt de invloed van factoren zoals transactiekosten en het marktaandeel van Ethereum.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

De vermogensbeheerder VanEck heeft in hun onlangs uitgekomen rapport bekendgemaakt dat zij in de toekomst verwachten dat Ethereum (ETH) boven de 10.000 dollar zal koersen. In het rapport verwachten zij dat ETH in 2030 11.800 dollar waard zal zijn. Deze waardering zal ervoor zorgen dat de grootste altcoin van dit moment een concurrent van de Amerikaanse staatsobligaties zal worden.

Analisten van VanEck voorspellen een prijs van $11.800 en een prominente rol binnen de cryptomarkt

Patrick Bush en Matthew Sigel, analisten van VanEck, hebben het betreffende rapport geschreven en hierin onderbouwen de analisten waarom zij 11.800 dollar in de toekomst verwachten. De prijs komt door verschillende ontwikkelingen tot stand, zoals de transactiekosten en de dienst die Ethereum aanbiedt, wat ook als ‘security as a service’ wordt omschreven.

Daarnaast is er ook gekeken naar het marktaandeel binnen de cryptomarkt. VanEck verwacht dat deze markt in de toekomst een belangrijke sector zal worden en dat, naast Bitcoin (BTC), de rol van Ethereum ook groot zal zijn. De groeiende markt zal ervoor zorgen dat er meer adoptie plaatsvindt en er meer gebruik wordt gemaakt van de Ethereum blockchain.

Prognose wijst op aanzienlijke groei van jaarlijkse inkomsten

Ook komt er in het rapport naar voren dat de jaarlijkse inkomsten van Ethereum fors zullen stijgen. Terwijl het ETH netwerk gemiddeld 2,6 miljard dollar op jaarbasis opbrengt, zal dit in de toekomst stijgen naar 51 miljard dollar. Deze verwachting is gebaseerd op de aanname dat Ethereum 70% van de smart contract protocollen op de cryptomarkt controleert. Dit is een enorm percentage, waar concurrenten als Cardano (ADA) en Solana (SOL) alleen maar van kunnen dromen.

EIP-4844 moet helpen bij de groei van de Ethereum blockchain

Om de positie op de cryptomarkt te kunnen behouden, zal Ethereum de focus op de ontwikkeling van het project moeten houden. De schaalbaarheid en transactiekosten van de blockchain zijn probleem waar het bedrijf hard mee aan het werk is. Hier is de introductie van EIP-4844 een onderdeel van. Ethereum’s EIP-4844 is bedoeld om de schaalbaarheid van Ethereum te vergroten.

Het is de bedoeling dat het wordt ingezet tijdens de Cancun-Deneb upgrade, die gepland staat voor de tweede helft van het derde kwartaal. Echter, indien er vertragingen tijdens het proces optreden, kan de upgrade ook in het vierde kwartaal van 2023 plaatsvinden. Wanneer deze upgrade succesvol wordt uitgevoerd, zullen de transactiekosten mogelijk 10 tot 100 keer lager uitvallen.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img