Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Ethereum onthult streefdatum voor Shanghai hard fork en volledige overgang naar Proof-of-Stake

Ethereum heeft een streefdatum van 12 april aangekondigd voor de Shanghai hard fork, die de overgang naar een Proof-of-Stake netwerk zal voltooien. Hierdoor zullen validators ETH kunnen opnemen zodra de hard fork is voltooid.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Na weken van speculaties heeft Ethereum (ETH) eindelijk een streefdatum bekend gemaakt voor de Shanghai hard fork. De ontwikkelaars van Ethereum hebben vandaag in de All Core Developers Execution Layer #157 call 12 april als datum bekend gemaakt. De Shanghai update, die ook wel ‘Shapella’ wordt genoemd, voltooid de volledige overgang naar het Proof-of-Stake (PoS) netwerk. Wanneer de Shanghai hard fork voltooid wordt, zal het voor stakers mogelijk zijn om ETH op te nemen.

De streefdatum van 12 april is zeer goed nieuws, aangezien de hard fork hierdoor binnen een maand gerealiseerd zal zijn. Echter, 12 april betekent wel dat de Shanghai upgrade vertraging heeft opgelopen. De ontwikkelaars van Ethereum hadden zich eerder als doel gesteld om in maart de hard fork te voltooien, maar deze plannen hebben zo’n 2 weken vertraging opgelopen.

Hoe Ethereum’s overstap naar Proof-of-Stake het validatieproces heeft veranderd

Nadat Ethereum in september 2022 de overstap naar het PoS mechanisme maakte, tijdens de gebeurtenis die bekend staat als ‘The Merge’, veranderde de manier van transacties valideren voor de blockchain. In plaats van Ethereum miners, die de veiligheid en betrouwbaarheid van de blockchain bewaakten, zijn er nu validators die deze taak op zich nemen. Terwijl de miners met mining apparatuur aan de slag moesten om ETH te krijgen als beloning voor het minen, kunnen validators ETH staken om transacties te valideren en hebben hiervoor geen apparatuur nodig.

Ethereum Validators bereiden zich voor op de Shanghai Upgrade

Voordat de validators aan de slag gingen op de PoS blockchain van Ethereum, werd hun medegedeeld dat de ingezette ETH en eventuele beloningen voor het valideren zouden worden geblokkeerd. Deze blokkade zou gelden tot de Shanghai upgrade, waardoor veel validatoren het einde in zicht is. Een validator heeft 32 ETH nodig om als validator op de Ethereum blockchain aan de gang te kunnen gaan. Naast deze minimale hoeveelheid ontvangen validatoren ook ETH als beloning voor het valideren van transacties op de blockchain. Na de Shanghai hard fork wordt het mogelijk om deze beloningen in ETH te deblokkeren.

Drie succesvolle testen vooraf uitgevoerd

Voordat de Shanghai hard fork officieel wordt geïmplementeerd in de Ethereum blockchain, doet het team van Ethereum er alles aan om deze gebeurtenis zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Daarom zijn er vooraf 3 verschillende testen uitgevoerd op diverse testnetwerken. Alle testen zijn succesvol uitgevoerd, waarbij de test op het Goerli testnet de generale repetitie voor de upgrade op 12 april is.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img