Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

G7 en G20 verdeeld over regulatie van stablecoins

Wereldmachten werken aan crypto-regulatie, maar zijn verdeeld over toezicht op stablecoins. In de poging van wereldleiders om internationale regulatie voor de cryptomarkt op te zetten, blijkt er een verschil te zijn tussen de gevestigde en opkomende economieën betreffende het toezicht op stablecoins.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

De G7, een internationale groep bestaande uit zeven toonaangevende economieën, toont een grotere bereidheid om stablecoins te reguleren. Daarentegen pleiten opkomende economieën, die deel uitmaken van de grotere G20, voor strengere maatregelen of zelfs verboden, uit vrees voor de mogelijke gevolgen voor het monetair beleid en de financiële stabiliteit.

Zowel de G7 als G20 willen internationale regels voor cryptocurrencies

Deze uiteenlopende standpunten kunnen het opstellen van eenduidig internationaal toezicht op stablecoins belemmeren en de invoering van wereldwijde regels vertragen. De G7 en G20 zijn beiden betrokken bij het ontwikkelen van internationale regels voor cryptocurrencies. Japan en India bekleden momenteel de voorzitterschappen van de G7 en G20.

Beide groepen steunen in verschillende mate op internationale standaarden zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Financial Stability Board (FSB) en de Financial Action Task Force (FATF) voor het formuleren van aanbevelingen en regelgeving voor de cryptosector.

Opkomende economieën kritisch over stablecoins

Opkomende economieën zijn bang voor de toenemende populariteit van stablecoins, vanwege de mogelijke negatieve impact op hun monetair beleid en belastinginning bij grootschalig gebruik. Wanneer stablecoins veel gebruikt worden in deze opkomende economieën, zou dit de effectiviteit van hun monetair beleid kunnen ondermijnen. Sterker nog, het zou de kapitaalstromen in deze landen volatieler kunnen maken, aldus de overheden van deze landen. Er is dus wel degelijk een angst, alleen denken de leiders van de G7 landen dat deze angst onterecht is.

Ondanks de regenstellingen is er hoop

Ondanks de tegenstellingen biedt de FSB enige speelruimte door landen toe te staan de regels aan te passen aan hun eigen behoeften. Toshiyuki Miyoshi, onderdirecteur van het Toezichtbureau van het Japanse Agentschap voor Financiële Diensten, merkte op dat uitgebreide regelgeving voor stablecoins, zoals aanbevolen door de FSB, de zorgen van de G20-landen zou kunnen verminderen.

Het is duidelijk dat zowel de G7 als de G20 vastberaden is in hun streven naar het ontwikkelen van gecoördineerde regelgeving voor de crypto-sector, ondanks verschillen in benadering met betrekking tot stablecoins. De afgelopen maanden komen steeds meer landen met crypto-regulatie, waaronder de Verenigde Staten, Hong Kong, Canada en de Europese Unie met MiCA. Regulatie moet voor meer vertrouwen en transparantie op de markt zorgen en consumenten beter beschermen.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img