In de Verenigde Staten heeft Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), om aanzienlijke financiering gevraagd voor de begroting van 2024. Deze financiering zou gebruikt gaan worden om het werk van de SEC uit te voeren en beleggers beter te beschermen. Gensler zegt dat de SEC met meer budget beter kan handelen en dus kan zorgen voor meer stabiliteit en efficiëntie in de financiële markten. In dit artikel gaan we dieper in op de redenen voor deze financieringsaanvraag en de uitdagingen waar de SEC mee te maken heeft.
SEC-voorzitter Gary Gensler vraagt $2,436 miljard voor begroting van 2024
Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft de Amerikaanse overheid verzocht om $2,436 miljard vrij te maken voor de begroting van 2024. De SEC heeft het geld nodig om haar werk uit te voeren en beleggers beter te beschermen, volgens de voorzitter. Gensler zegt dat de SEC beter kan handelen en dus kan zorgen voor meer stabiliteit en efficiëntie in de financiële markten, wanneer het meer budget tot beschikking heeft.
De SEC heeft 30 divisies en kantoren verdeeld over 11 locaties, naast het hoofdkantoor in Washington. De SEC moet efficiëntie van de markten bevorderen, financiële stabiliteit beschermen en bestaande regelgeving moderniseren voor de markt die $100 biljoen waard is, in overeenstemming met wat door het Congres wordt vastgelegd.
Meer financiering voor de SEC
Gensler geeft aan dat de meerderheid van deze begroting zal worden gebruikt voor handhaving, het verbeteren van tools en het verwerven van nieuwe middelen om de capaciteit te vergroten vanwege de snelle technologische innovatie in de industrie. Hieronder noemt Gensler ook crypto. Vorig jaar deed de SEC meer dan 750 aanklachten of andere acties, wat $6,4 miljard aan boetes opleverde.
Gensler geeft aan dat de modernisering van de markten en de integratie van technologie voordelen heeft opgeleverd, maar ook uitdagingen met zich meebrengt en de waarschijnlijkheid van wangedrag vergroot. Hij maakt zich ook grote zorgen over de cryptomarkt, die hij beschrijft als “het Wilde Westen”, waarnaast hij crypto enorm speculatief noemt.
De SEC raakt de laatste tijd vaak in opspraak als het gaat om de cryptomarkt. Bijvoorbeeld door het aanklagen van de oprichter van Tron, Justin Sun, maar ook om de rechtszaak met XRP die inmiddels al jaren loopt, om maar een aantal van de gevallen te noemen.
[bitcoinkoers]