Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Een interessante wending in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC

De zaak rondom Ripple en de SEC heeft opnieuw een interessante wending gekregen. Ripple heeft namelijk een brief ingediend waarin het recente uitspraken van het Supreme Court bespreekt. Het zou grote gevolgen kunnen hebben op de zaak.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

In de lopende rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Ripple een aanvullende brief ingediend waarin het de recente uitspraak van de Supreme Court in de Bittner-zaak aanhaalt. Deze uitspraak kan een belangrijke rol spelen in het bepalen van welke cryptocurrency’s onder security’s vallen. In dit artikel lees je meer over de zaak tussen Ripple en de SEC en de mogelijke gevolgen van de recente uitspraak van de Supreme Court.

Een update in de XRP rechtszaak

In de lopende rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Ripple een aanvullende brief ingediend. Ripple citeert hierin de recente uitspraak van het Supreme Court in de Bittner-zaak om haar motie te ondersteunen. De uitspraak van de Supreme Court luidde dat de SEC geen “eerlijke kennisgeving” heeft gegeven voordat zij haar handhavingsactie begon. Ripple betoogt dat het ontbreken van een duidelijk kader voor crypto assets heeft geleid tot regelgevingsonzekerheid op de markt.

De zaak tussen Ripple en de SEC heeft grote gevolgen voor de crypto-industrie. De SEC heeft Ripple aangeklaagd voor de verkoop van niet-geregistreerde effecten ter waarde van $1,3 miljard. Ripple heeft zich hiertegen verdedigd door te stellen dat XRP, de cryptocurrency van Ripple, geen effect is en dus niet onder de jurisdictie van de SEC valt.

De recente uitspraak van de Supreme Court in de Bittner-zaak zou een belangrijke rol kunnen spelen in de zaak tussen Ripple en de SEC. Ripple heeft de rechter verzocht om deze uitspraak in overweging te nemen bij het nemen van een beslissing. De oprichter van Crypto-Law, John E. Deaton, is van mening dat de recente uitspraak van de Supreme Court de verdediging van Ripple versterkt.

De uitspraak van de rechter in deze zaak zou een grote invloed kunnen hebben op de vraag welke cryptocurrency’s onder de Amerikaanse effectenwetgeving vallen. De SEC heeft tot nu toe geen duidelijke richtlijnen gegeven over welke cryptocurrency’s als effecten moeten worden beschouwd. De onzekerheid hierover heeft geleid tot grote onrust in de markt en heeft het voor veel bedrijven moeilijk gemaakt om te voldoen aan de regelgeving.

Rechter Torres wordt verwacht binnenkort uitspraak te doen in de zaak tussen Ripple en de SEC. Het zal interessant zijn om te zien welke invloed de recente uitspraak van de Supreme Court zal hebben op haar beslissing. De uitkomst van deze zaak zal niet alleen grote gevolgen hebben voor Ripple, maar ook voor de bredere crypto-industrie en de regulering van digitale activa.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Gijs Ooijen
Gijs Ooijen
Gijs heeft al jaren ervaring binnen de cryptomarkt. Hij weet niet alleen veel over cryptocurrencies en het verhandelen ervan, maar beschikt ook over kennis over de blockchaintechnologie. Deze kennis zet hij graag in om jou te voorzien van het laatste crypto nieuws.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img