Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

IMF wil crypto liever reguleren dan het verbieden

Kristalina Georgieva, directeur van het International Monetary Fund (IMF), heeft aangegeven crypto liever te reguleren dan het te verbieden. Opmerkelijk, want eerder wilde IMF digitale valuta's nog verbieden. Nu staan ze dus open voor regulatie.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Op 9 en 10 september 2023 wordt de G20-top in Bangalore, India gehouden. De voorbereidingen zijn al in volle gang en Kristalina Georgieva gaf in een interview met Bloomberg aan het belangrijk te vinden om tijdens de top de rol van cryptocurrencies te bespreken. ,,We zijn een groot voorstander van het reguleren van de wereld van digitaal geld”, gaf Georgieva in het interview toe.

In het interview, dat op 27 februari werd gepubliceerd, werd een eerdere uitspraak van Georgieva aangehaald. Ze beweerde eerder een groot voorstander van een volledig verbod op cryptocurrencies te zijn. Volgens haar is het belangrijk om onderscheid tussen de verschillende vormen van digitaal geld te maken. Er is volgens haar op dit moment veel onderduidelijkheid over het verschil tussen digitale valuta’s die door centrale banken worden uitgegeven en openbaar uitgegeven cryptocurrencies en stablecoins.

,,Gereguleerde en gedekte stablecoins zijn veilig en bieden ruimte voor de economie, want de waarde wordt gedekt met andere assets. Maar cryptocurrencies die niet gereguleerd zijn en niet gedekt worden zijn louter speculatief, risicovol en geen echt geld”, licht Georgieva toe. Ze geeft aan dat een verbod op ‘onveilige’ cryptocurrencies nog steeds openstaat. Wel heeft regulatie van alle digitale valuta’s de voorkeur, om zo de consumenten te kunnen beschermen.

Crypto kan nooit een wettig betaalmiddel zijn

Op 24 februari gaf IMF nog een document uit waarin wereldwijde reguleringsnormen voor digitale valuta’s werden aanbevolen. In dit document gaf IMF aan dat ongereguleerde cryptocurrencies nooit een wettig betaalmiddel kunnen zijn, maar uit het interview met Bloomberg blijkt dat IMF liever reguleert dan verbiedt.

De kans is groot dat deze voorkeur komt uit het feit dat decentrale cryptocurrencies lastig te verbieden zijn. Cryptocurrencies draaien op een decentraal netwerk waar geen enkele partij de macht of controle over heeft. Dit betekent dat niemand, zelfs geen overheid of IMF, het netwerk van een cryptocurrency tot stilstand kan brengen. Zo is de blockchain van Bitcoin sinds januari 2009 nog geen enkele keer tot stoppen gebracht, terwijl er al genoeg aanvallen op het netwerk zijn uitgevoerd. Voorstanders van blockchain en cryptocurrencies geven aan dat dit juist de kracht van crypto is.

In de tweede helft van 2023 willen het IMF, de Financial Stability Board en de Bank for International Settlements richtlijnen voor het regelgevingskader vrijgeven. De betrokken partijen zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen hiervan.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img