Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Mijlpaal voor Bitcoin (BTC): meer dan 1 miljoen crypto wallets met minimaal een volledige Bitcoin

De adoptie van Bitcoin (BTC) bereikt een belangrijke mijlpaal met meer dan 1 miljoen crypto wallets die minimaal een hele Bitcoin bezitten. Het aantal wallets met meer dan één BTC is met ongeveer 20% gestegen in vergelijking met een jaar geleden. BRC-20 tokens hebben ook bijgedragen aan de groei van wallets met minimaal 1 BTC, waarbij 30.000 nieuwe wallets zijn toegevoegd sinds de lancering van de BRC-20 token standaard.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Voor de adoptie van Bitcoin (BTC) is deze week een grote mijlpaal. In totaal zijn er één miljoen individuele crypto wallets die minstens een hele Bitcoin bezitten. Deze grote mijlpaal is op verschillende manieren interessant voor de oudste cryptomunt en de cryptomarkt, doordat dit betekent dat veel investeerders vertrouwen hebben in de digitale munt en het aantal vermogende investeerders ook toeneemt.

Het bereiken van één miljoen crypto wallets met meer dan één BTC is een stijging van zo’n 20% ten opzichte van een jaar geleden. Ook aan het einde van 2022 was een grote toename te zien, toen het aantal Bitcoin portefeuilles met één of meer BTC met zo’n 80.000 portefeuilles groeide in 2 maanden tijd.

BRC-20 tokens zorgen voor nieuwe in wallets met minimaal 1 BTC

De huidige hype op de cryptomarkt, de Bitcoin Request for Comment (BRC-20) tokens, hebben tot op heden nog enigszins invloed op de stijging van het aantal crypto wallets met meer dan één BTC. Sinds de lancering van de BRC-20 token standaard in maart zijn er 30.000 nieuwe wallets bij gekomen, die uiteindelijk voor de één miljoen wallets hebben gezorgd.

De impact van de BRC-20 token standaard op de Bitcoin blockchain

De BRC-20 token standaard zorgt ervoor dat ontwikkelaars tokens kunnen uitgeven op het netwerk en gedecentraliseerde financiële (DeFi) projecten kunnen bouwen. Het heeft ertoe geleid dat de transactiekosten op de Bitcoin blockchain verdubbeld zijn, doordat de vraag naar deze tokens zeer groot is. Tot op heden zijn er voor 1,6 miljard Amerikaanse dollars aan altcoins op het Bitcoin netwerk uitgegeven.

Kleine wallets actiever dan de wallets met minimaal 1 BTC

Ondanks dat het aantal crypto wallets met meer dan 1 BTC stijgt, zijn het nog altijd de Bitcoin wallets met minder vermogen die het merendeel van de transacties op de Bitcoin blockchain uitvoeren. Ook in voorgaande bear markets was dit het geval. In 2019 was de laatste piek met een enorme hoeveelheid transacties en ook toen waren het de kleine wallets die voor de meeste transacties zorgden.

Ethereum (ETH) was eerder dan Bitcoin

Voordat Bitcoin de bijzondere mijlpaal heeft bereikt, was Ethereum (ETH) de magische grens van 1 miljoen wallets met minimaal 1 ETH al gepasseerd. De op één na bekendste cryptomunt heeft deze strijd van Bitcoin gewonnen. Dit komt mede doordat de prijs van ETH behoorlijk lager ligt. Vandaag schommelt de koers van Bitcoin rond de 27.000 dollar, terwijl Ethereum ongeveer 1.800 dollar waard is.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img