Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Opkomst van memecoins: Concurrentie voor Dogecoin en Shiba Inu?

Momenteel is er veel belangstelling voor kleine en onbekende memecoins in de wereld van cryptocurrency. Memecoins zijn cryptocurrencies die oorspronkelijk als grap werden gemaakt. De meest bekende voorbeelden zijn Dogecoin en Shiba Inu.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Hoewel het aantal memecoins bijna niet bij te houden is, zijn er slechts enkele die opvallen. Shiba Inu staat op het punt om het netwerk te upgraden, terwijl Dogecoin onlangs de aandacht trok toen Elon Musk het Twitter-logo tijdelijk veranderde in het DOGE-logo.

De afgelopen week trok echter de memecoin Pepe alle aandacht naar zich toe, met een stijging van meer dan 400% in zeven dagen. Ook FLOKI steeg gisteren met ongeveer 80%. De vraag blijft of deze munten reële concurrentie vormen voor DOGE en SHIBA, of dat het van korte duur zal zijn.

De huidige stand van zaken in de wereld van memecoins

Voor fans van memecoins is het goed om te weten dat het sentiment rondom Dogecoin en Shiba Inu momenteel positief is. Shiba Inu heeft een aankomende upgrade genaamd Shibarium, waarmee transacties sneller en goedkoper moeten worden. Deze upgrade kan in potentie voor een flinke hype zorgen.

Dogecoin blijft de grootste memecoin met meer dan 100.000 actieve wallets en een marktkapitalisatie van 11 miljard dollar. Elon Musk blijft DOGE steunen en liet onlangs het Twitter-logo kort veranderen in het DOGE-logo.

Maar de afgelopen week was Pepe de grote winnaar onder de memecoins met een stijging van 400%, ondanks dat de coin pas iets meer dan een week oud is. Het team achter Pepe is anoniem en de coin is gebaseerd op de bekende meme van een groene kikker genaamd Pepe. De beschrijving op hun website is grappig, maar niet erg informatief.

De betrouwbaarheid van Pepe is ook onduidelijk. De coin is alleen beschikbaar op een aantal kleine exchanges en Uniswap. CoinMarketCap heeft zelfs een waarschuwingsbericht op de Pepe-pagina geplaatst over het token contract. Gopluslabs meldt dat de eigenaren de transactiekosten kunnen aanpassen en wallets kunnen verbieden om Pepe te verkopen.

Memecoins strijden om relevantie terwijl de cryptomarkt zich stabiliseert.

De bekende memecoins Dogecoin en Shiba Inu hebben al een gevestigde naam in de cryptowereld, terwijl Pepe lijkt te vervagen na een korte periode van hype. Momenteel lijkt de markt niet veel te doen, wat resulteert in mensen die risico’s nemen om winst te maken.

Hoewel er altijd een kans is dat Pepe de volgende grote memecoin wordt, lijkt de kans op succes klein. Er zijn al talloze memecoins geweest die kort opleefden om vervolgens in te storten.

Op dit moment vormt de algemene cryptomarkt de grootste uitdaging voor SHIBA en DOGE. Blijven memecoins interessant voor investeerders en is de bearmarkt echt voorbij? Dit zijn de belangrijkste vragen die investeerders zichzelf moeten stellen als ze DOGE of SHIBA bezitten.

Live Dogecoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Harold Hamersma
Harold Hamersma
Harold heeft een economische achtergrond en voorziet een mooie toekomst voor het digitale geld. Wekelijks voorziet hij jou van actueel crypto nieuws. Daarvoor houdt Harold nauwlettend de laatste trends en ontwikkelingen binnen de markt in de gaten.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img