- Advertisement -

PancakeSwap (CAKE) DEX lanceert V3 op BNB Chain en Ethereum

PancakeSwap lanceert versie 3 op de BNB Chain en Ethereum netwerken met verbeterde functies, hogere vergoedingen voor liquiditeitsverschaffers en meer flexibiliteit voor handelskosten. De DEX introduceert ook een V3 VIP-programma om handelaren te belonen voor hun handelsvolume met korting op de handelskosten tot wel 5%.

- Advertisement -

Deze week is het eindelijk zo ver voor PancakeSwap, versie 3 (V3) is gelanceerd op zowel de BNB Chain als het Ethereum (ETH) netwerk. Dit zijn de meest populaire netwerken op de cryptomarkt, waardoor deze lancering van groot belang is voor het platform. Deze upgrade naar V3 werd een maand geleden al door het team achter PancakeSwap aangekondigd en is nu werkelijkheid geworden.

Dankzij de nieuwe versie kan gedecentraliseerde exchanges (DEX) de goedkoopste tarieven voor on-chain transacties bieden en een hoger rendement aan liquiditeitsverschaffers presenteren. Hierdoor maakt PancakeSwap een goede zet in de concurrentiestrijd met SushiSwap (SUSHI) en Uniswap (UNI).

PancakeSwap V3 lanceert met verbeterde functies en hogere vergoedingen voor gebruikers

Bij de lancering van PancakeSwap V3 zijn de tarieven voor transacties niet alleen aangepast, maar zijn er diverse functies en verbeteringen doorgevoerd. Zo kunnen liquiditeitsaanbieders hun kapitaal concentreren op kleinere prijsklassen. Deze functie zorgt ervoor dat liquiditeitsverschaffers een hogere vergoeding kunnen ontvangen, vergeleken met de tweede versie van het decentrale platform. Hierdoor is het voor gebruikers mogelijk om met hetzelfde kapitaal meer rendement te maken.

Meer flexibiliteit voor handelskosten en stimulatie voor liquiditeit

Terwijl PancakeSwap V2 enkel 0,25% rekende voor de gemaakte handelskosten, is V3 een stuk flexibeler hierin. De derde versie werd met diverse handelskosten, zoals 0,01%, 0,05%, 0,25% en 1%. Voor de verschillende handelskosten zijn voor diverse liquiditeitsparen verschillende liquiditeitspools (LP’s) aangemaakt, waardoor zowel liquiditeitsverschaffers als handelaren een ruimte keuze hebben. Deze aanpak zorgt voor evenwicht tussen handelaren die een zo laag mogelijke vergoeding moeten betalen, terwijl de hoogst mogelijke liquiditeit van LP’s wordt gestimuleerd.

PancakeSwap V3 introduceert VIP-programma

Het team van PancakeSwap (CAKE) heeft tevens bekend gemaakt dat er in de toekomst nieuwe functies worden geïntroduceerd. Zo komt er een V3 VIP programma, dat zich richt op trading beloningen. Ook komt er een positie manager functie op de derde versie van de DEX. Deze functies moeten gebruikers van het platform ondersteunen en het gebruiksgemak verhogen.

Dankzij het VIP-programma kunnen handelaren beloond worden voor hun handelsvolume. Als dank hiervoor kunnen ze korting op de handelskosten krijgen, die kan oplopen tot wel 5%. Het team hoopt hiermee de activiteit op het platform te stimuleren en de inkomsten van de DEX te verbeteren.

De positie manager functie moet ervoor zorgen dat handelaren eenvoudig liquiditeit kunnen verschaffen en de meest optimale vergoedingen hiervoor ontvangen, doordat de functie de beste beloningen berekent. Hierdoor hoeven gebruikers van PancakeSwap niet handmatig alle beloningen uit te rekenen. Beide functies zijn op dit moment in ontwikkeling en zullen naar verwachting binnenkort worden geïntroduceerd.

Live PancakeSwap Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten