- Advertisement -

Pepe meme coins nemen de Dogecoin (DOGE) hype over op de cryptomarkt!

Na de recente hype omtrent Dogecoin (DOGE) en gerelateerde meme coins, lijken Pepe gerelateerde coins nu aan de beurt te zijn. Diverse coins die gebaseerd zijn op de Pepe The Frog meme schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn enorm volatiel.

- Advertisement -

Na de opleving van Dogecoin (DOGE) en soortgelijke cryptocurrency’s, zijn Pepe The Frog gerelateerde coins op dit moment onderwerp van gesprek. PepeCoin (MEME) behoort samen met Dogecoin tot de bakermat van meme coins. Hierdoor is de hype in Pepe coins een logisch gevolg. Niet alleen crypto-investeerders nemen deel aan de hype op de cryptomarkt, maar ook talloze mensen ontwikkelen tokens op diverse blockchains, waardoor je verschillende DOGE of Shiba Inu (SHIB) tokens kunt vinden.

Lancering nieuwe Pepe cryptocurrency groot succes

Afgelopen zondag werd Pepe (PEPE) gelanceerd en deze meme coin steeg binnen enkele dagen met maar liefst 21.000%, waarbij er op Uniswap (UNI) een handelsvolume van $30 miljoen werd bereikt. Op de website van de meme coin wordt de overgang van DOGE naar PEPE eveneens bevestigd. Op de site van PEPE staat dat de honden hun tijd hebben gehad en dat het voor Pepe tijd is om te heersen.

Ook werd binnen enkele dagen de 10.000 individuele houders van PEPE bereikt. Deze informatie kwam naar voren op Etherscan, de blockchain scanner van Ethereum (ETH). Deze cijfers tonen aan dat de vraag van een grote groep crypto-investeerders groot is. In totaal zijn er 420,69 biljoen PEPE tokens. Dit is een verwijzing naar 420, een belangrijk getal voor veel cannabis liefhebbers. Toevallig is het vandaag 20 april, oftewel 4/20.

Pepe meme ouder dan Bitcoin?

Terwijl Bitcoin (BTC) pas in 2009 werd opgericht en duizenden altcoins daarna volgden, bestaat de Pepe meme een stuk langer. In 2005 bedacht Matt Furie de groene kikker met mensenlichaam, die door de maker zelf Furie’s Pepe wordt genoemd. In de jaren daarna ging de meme viraal en sindsdien is de Pepe meme niet meer weg te denken als onderdeel van de internetcultuur. De crypto tokens die op deze meme zijn gebaseerd, hebben geen verband met de bedenker van de originele meme.

Miljonair met meme coins

Op de cryptomarkt staan meme coins misschien wel het meest bekend als middel om met een paar honderd euro miljonair te worden. In het verleden hebben talloze meme coins stijgingspercentages van duizenden procenten gehad. Wanneer je behoort tot de groep investeerders die in een vroeg stadium investeert en op het juiste moment je investering weet te verkopen, dan behoort het bereiken van een 100x of 1000x tot de mogelijkheden. Voor veel crypto-investeerders geldt dat zij op zoek zijn naar de grote knallers, waardoor de vraag naar meme coins zeer groot is.

Live Dogecoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten